• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Oficialii celor de la FC Barcelona au anunțat că la meciul cu Olympiakos Pireu, din Grupa D a UEFA Champions League, care se va disputa diseară de la ora 21:45, pe ”Camp Nou”, va fi arborat un banner imens cu un mesaj direct ce vizează dialogul în criza catalană.

”Un banner de 45x46 metru va fi desfăşurat în tribuna laterală de pe Camp Nou, pe care va scrie ’Dialeg, respecte i esport’ (n.r. - Dialog, respect şi sport, în catalană), a anunţat FC Barcelona într-un comunicat.

La meci, șefii celor de la FC Barcelona i-a invitat în loja de onoare pe Agusti Alcoberro, vicepreşedintele Adunării Naţionale Catalane (ANC) şi pe Jordi Bosch, secretar al Omnium Cultural.

Partida de diseară, dintre Barcelona și Olympiakos, va fi prima pe ”Camp Nou”, cu spectatori, după referendumul de la 1 octombrie 2017, soldat cu violenţe şi care au dus la decizia ca partida cu Las Palmas, scor 3-0, din urmă cu două etape, să se dispute fără spectatori.

Spania se confruntă cu cea mai mare criză politică din istoria recentă, generată de referendumul pentru independenţa Cataloniei. Scurtinul a fost declarat ilegal de guvernului spaniol, dar separatiştii catalanii nu renunţă la vot şi spun că vor merge înainte. Asta deşi autorităţile spaniole au anunţat că vor bloca referendumul prin orice mijloace. Ca urmare, nu a trecut mult și au apărut incidentele.