• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Jeremy Mathieu, fundaşul transferat de Sporting, adversara FCSB din play-off-ul Champions League, este apt de joc. În presa lusitană au existat informaţii contradictorii privind starea de sănătate a francezului de 33 de ani, însă Jorge Jesus a înlăturat orice dubiu.

În această vară, lusitanii şi-au betonat defensiva, aducând fotbalişti de la Real Madrid (Coentrao) şi Barcelona (Mathieu). Deşi a avut o carieră impresionantă în spate, evoluând la un nivel extrem de ridicat mai ales la Valencia, francezul a fost adus de tehnicianul lui Sporting în probe. Nu pentru că acesta s-ar fi îndoit de calităţile sale, ci pentru a vedea cum stă din punct de vedere fizic.

În cele din urmă mutarea s-a realizat, dar Mathieu a lipsit din ultima partidă amicală, contra Fiorentinei. În media din Portugalia s-a vorbit de o nouă accidentare, însă Jorge Jesus a ţinut să demonteze această variantă. Din câte se pare, fundaşul din Hexagon a simţit mici dureri şi a fost protejat ca o măsură de precauţie. El va fi apt pentru confruntarea de azi, cu Aves şi, implicit, pentru dubla cu FCSB, anunţă record.pt.

Apărarea lui Sporting, care în trecut prezenta carenţe, arată în acest moment, cel puţin pe hârtie, impecabil. Pe lângă cei doi fundaşi luaţi de la granzii Spaniei, lusitanii îi mai au la dispoziţie pe Cristiano Piccini (în banda dreaptă) şi pe Sebastian Coates (fost la Liverpool şi care acum e pe radarul multor echipe cu nume din Europa).

Primul meci dintre Sporting și FCSB se va juca în Portugalia, la Lisabona, pe 15 august, iar returul pe 23 august, pe ”Arena Națională”, ambele partide de la ora 21:45.