• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB a pierdut la scor manșa retur cu Sporting Lisabona şi a ratat calificarea în grupele UEFA Champions League. ”Roș-albaștrii” au sperat într-o minune cel puțin în prima repriză după golul lui Junior Morais, dar Sporting Lisabona a marcat la foc automat în partea secundă și s-a impus cu 5-1. Schimbat de Nicolae Dică pe final cu Dennis Man, Alibec a suferit pe banca de rezerve. Atacantul a izbucnit în lacrimi la finalul duelului de pe Arena Națională.

Partida cu Sporting Lisabona a avut o încărcătură deosebită pentru Denis Alibec. Echipa lui Nicolae Dică a pierdut cu 1-5 și a fost eliminată din Liga Campionilor. Căpitanul ”roş-albaştrilor” a avut o acţiune splendidă, în care a trecut extraordinar de Mathieu, fostul fundaş de la FC Barcelona și i-a pasat decisiv lui Junior Morais la singurul gol al echipei. Pe final de primă repriză, Alibec a mai avut o sclipire când a luat o acţiune pe cont propriu, pe care a finalizat-o cu un şut frumos de la distanţă, însă mingea s-a dus pe centrul porţii, iar portarul Rui Patricio a prins uşor. Determinat și dispus să facă risipă de efort, Alibec a fost foarte concentrat pe durata partidei până când a fost schimbat în minutul 81 cu Dennis Man. De pe margine, căpitanul roș-albaștrilor a suferit alături de echipa lui și a privit stingherit cum o nouă serie de erori în apărare i-a permis lui Battaglia să marcheze pentru 5-1. În final, atacantul a izbucnit în lacrimi.

Atacantul nu este însă la primul meci în care izbucnește în lacrimi. S-a mai întâmplat în perioada în care se afla la Astra, după un meci cu FCSB. La fel de determinat pe teren, fostul elev al lui Marius Șumudică a prins finalul de meci în genunchi. Golgheterul echipei de atunci s-a prăbușit în lacrimi pe gazon, înconjurat și felicitat de colegi.