• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Liverpool a "reuşit" performanţa de a rata victoria la Sevilla, după ce a condus cu 3-0. Robert Firmino a oferit imaginea serii, înscriind fără a se uita la poartă, iar presa engleză a interpretat foarte amuzant atitudinea lui, în contextul în care defensiva "cormoranilor" e extrem de slabă.

Formaţia lui Klopp avea şansa să se califice din runda a cincea în optimile Ligii, însă a lăsat să scape printre degete o victorie care le-a adus aminte multor iubitori ai fotbalului de Istanbul 2005. Atunci, formaţia lui Benitez revenea de la 0-3 în finala Ligii, cu Milan, pentru a se impune la penalty-uri.

Acum, timp de o repriză, Liverpool a fost vioara întâi, Firmino punctând de două ori şi oferind o pasă decisivă. La unul dintre goluri, el nici nu s-a uitat la poartă, fotoreporterii surprinzându-l într-o ipostază inedită.

"Atunci când înscrii în poarta adversă, însă ştii că nu e suficient, având în vedere ce defensivă ai în spate", au glumit englezii, făcând trimitere la defensiva sub orice critică a lui Klopp.

De altfel, apărarea a fost criticată intens în acest sezon, tehnicianul fiind "urecheat" pentru că nu a adus întăriri în acea zonă. Partida cu Sevilla a arătat încă o dată limitele lui Liverpool pe fază defensivă, mulţi ironizându-i pe britanici.

"A fost ca şi cum m-aş fi uitat la un meci de curtea şcolii, între copii", a spus fostul căpitan Jamie Carragher, cu referire la partida din Spania, completat de Klopp: "În repriza a doua nu am mai jucat fotbal".

În ceea ce îl priveşte pe Firmino, acesta a marcat 5 goluri în primele lui 5 partide pentru Liverpool în Ligă. El a fost implicat în 7 goluri în cele 5 partide din Champions League în acest sezon.