• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Pep Guardiola, antrenorul echipei engleze de fotbal Manchester City, a dezminţit categoric informaţiile din presă conform cărora ar fi existat din partea sa o tentativă de a-l racola pe starul Barcelonei, Lionel Messi, pe care l-a antrenat timp de patru ani de pe banca tehnică a clubului catalan (2008-2012).

"Nu l-am căutat pe 'Leo'. El va mai juca mai multe sezoane la Barcelona, pentru că nu există un loc mai bun pentru el", a explicat Guardiola, vizibil agasat, într-o conferinţă de presă.

"Poate că într-o zi el îşi va spune: 'Vreau să merg în altă parte', cine poate şti? Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple, dar dacă totuşi se va întâmpla, atunci cu siguranţă va exista o listă de patru, cinci, şase cluburi care să-l vrea. Dar despre asta, doar el poate să vorbească", a adăugat Guardiola.

Format la Barcelona, Messi (29 ani) dispune de contract astronomic cu echipa sa, valabil până în 2018. Presa spaniolă speculează asupra posibilităţii unei viitoare prelungiri a contractului său.

"În această vară, nu i-am contactat nici pe Messi, nici pe Sergio (Busquets), nici pe Andres (Iniesta), nici pe Neymar", a adăugat Guardiola, care a recunoscut totuşi că l-a contactat pe portarul german Marc-Andre Ter Stegen, înainte de a se reorienta asupra chilianului Claudio Bravo.

"L-am contactat pe Ter Stegen, pentru că noi ne doream un portar cu caracteristicile lui Ter Stegen sau Bravo. Dar în final el a decis să rămână la Barcelona şi apoi am discutat cu Bravo. Dar, până la urmă, dacă am căutat un jucător de la Barcelona este pentru că el nu joacă. Şi aş avea tot dreptul să o fac pentru că şi 'Barca' face asta peste tot în lume, inclusiv cu jucători de la Manchester City. Iar acest lucru nu are nicio importanţă", a adăugat el.

FC Barcelona şi Manchester City se întâlnesc miercuri, pe Camp Nou, de la 21:45, în etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor. Rezumatele partidelor din Champions League sunt la Sport.ro, de la ora 23:50.