• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Sporting - Barcelona 0-1. Învinsă la limită de Barcelona la Lisabona, Sporting acuză șiarbitrajul ui Ovidiu Hațegan pentru lipsa de realizări din atac. Antrenorul portughezilor, Jorge  Jesus, l-a acuzat pe centralul din România că a judecat cu unități de măsură diferite infracțiunile jucătorilor celor două echipe.

Hațegan le-a acordat 6 cartonașe galbene fotbaliștilor de la formația care a eliminat-o pe FCSB din play-off-ul pentru accederea în grupele Ligii Campionilor, iar celor de la Barcelona doar două.

La conferința de presă, Jorge Jesus a scos acest lucru în evidență și l-a acuzat pe arbitrul central din România că a vrut să îi ia lui Sporting din agresivitatea de pe planul ofensiv, singurul lucru care le-a lipsit gazdelor, în opinia tehnicianului lusitan.

"Aș fi vrut să uit acest detaliu, dar arbitrul le-a dat jucătorilor de la Sporting cartonașe galbene pentru tot și pentru nimic. Pe jucătorii Barcelonei îi atenționa verbal, pe ai noștri îi avertiza direct. Pentru ce? Pentru ca Sporting să nu fie o echipă care să aibă capacitate ofensivă. Acest arbitru ne-a luat agresivitatea. Am fost bine poziționați tactic, dar am pierdut din agresivitate, pentru că acest arbitru ne-a împins să o facem", a spus Jorge Jesus, la finalul meciului Sporting - Barcelona 0-1.

"Am pierdut șansa de a câștiga cu Barcelona, le spusesem jucătorilor mei că era momentul să îi batem. I-am demonstrat celei mai bune echipe din lume că suntem o echipă mare. Păcat, a fost o ocazie mare", a mai spus antrenorul lui Sporting.

Din brigada condusă de la centru de Ovidiu Hațegan au mai făcut parte asistenții Octavian  Șovre și Sebastian  Gheorghe și adiționalii Sebastian  Colțescu și Istvan Kovacs.

Hațegan a arbitrat în fiecare dintre cele două etape disputate până acum în faza grupelor Ligii Campionilor. În runda inaugurală a condus Celtic - Astana 5-0. În sezonul trecut, a fost de 4 ori la centru în UCL - de 3 ori în grupe şi o dată în fazele eliminatorii.

Pentru arbitrul în vârstă de 37 de ani, Sporting - Barcelona a fost al 15-lea meci de Liga Campionilor condus de-a lungul carierei. Mai are 3 arbitrate în preliminarii.