• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Manchester United - Benfica 2-0. Mile Svilar, puştiul de 18 ani al lui Benfica, şi-a luat revanşa în partida cu United, de pe Old Trafford, pentru gafa comisă în tur. Azi, portarul lusitanilor a apărat un penalty contra "diavolilor". Din păcate pentru el, pe final de primă repriză, ghinionistul portar a marcat din nou în propria poartă.

În meciul de pe Da Luz, goalkeeperul belgian în vârstă de 18 ani al celor de la Benfica a greşit la unicul gol al partidei, după ce a intrat cu mingea în poartă la centrarea lui Marcus Rashford.

Partida cu Manchester United a fost prima pentru Mile Svilar în poarta portughezilor, astfel că presiunea a fost enormă. La final, el a fost încurajat de mai mulţi rivali, cel care a discutat cu el cel mai mult şi a încercat să îi ridice moralul fiind compatriotul Romelu Lukaku. Vârful a debutat în fotbalul mare la aceeaşi echipă ca şi Svilar, Anderlecht.

Goalkeeperul a crescut între timp la nivel de încredere şi şi-a luat revanşa în cel mai frumos mod cu putinţă. I-a apărat lui Martial un penalty, în minutul 15, devenind cel mai tânăr portar din istorie care apără o lovitură de la 11 metri în Champions League. Totodată, francezul a ratat primul său penalty de când îmbracă tricoul lui United.

De notat că Lukaku l-a încurajat şi în această seară pe puşti, chiar înainte de fluierul de start. Iar acest lucru l-a ajutat pe portarul belgian, care a fost extrem de inspirat la penalty.

Bucuria pentru Svilar nu a putut fi completă. Din nefericire pentru el, în ultimul minut al primei reprize, goalkeeper-ul şi-a înscris în proprie poartă. La o torpilă de la distanţă, a lui Matic, goalkeeper-ul a plonjat, dar mingea l-a depăşit şi a lovit bara. Din stâlp, balonul l-a lovit pe Svilar, căzut la pământ, apoi a intrat în plasa porţii.

 

Svilar a fost transferat chiar în această vară de Benfica, de la Anderlecht, pentru 2,5 milioane de euro, după ce "vulturii" l-au vândut pe brazilianul Ederson Moraes la rivala lui United, Manchester City, în schimbul a 40 de milioane de euro.