• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Sporting Lisabona s-a impus clar pe Arena Naţională, scor 5-1, după un joc perfect al elevilor lui Jorge Jesus, care au profitat la maximum de slăbiciunile arătate de echipa lui Dică.

La conferinţa de presă de după meci antrenorul portughezilor a vorbit despre diferenţa dintre meciul tur şi retur, despre convingerea că se va califica în grupele UCL, dar şi despre cei mai importanţi jucători ai FCSB.

"Obiectivul nostru cel mai mare era să intrăm în faza grupelor. După 0-0 în tur, am crezut cu tărie în calificare, ştiam care e valoarea noastră. Bine, nu mă aşteptam la 5-1, dar credeam cu tărie că vom ajunge în grupele Ligii. Felicitări jucătorilor mei, au demonstrat că merită să joace în Champions League", a spus Jorge Jesus, la conferinţa de presă de după meciul cu FCSB, pentru ca apoi, întrebat despre prestaţia românilor, să puncteze: "Alibec e un jucător foarte bun, Teixeira şi Budescu la fel, mai ales la lovituri libere, dar n-au avut puterea de a câştigat un astfel de joc eliminatoriu".

În Champions League situaţia va fi cu totul alta decât în play-off, "leii" urmând a da piept cu formaţii mult mai puternice. Jorge Jesus e conştient că nu îşi poate seta un ţel prea îndrăzneţ, dar crede că, dacă beneficiază şi de puţin noroc la tragerea la sorţi, ar putea să iasă din grupe.

"Ne-am dorit să fim printre cei mai buni, acum trebuie să ne bucurăm de fotbal şi de competiţia în care vom juca. Dar trebuie să fim realişti, să te gândeşti la un obiectiv de top în Ligă e greu. Pentru că sunt doar 4-5 echipe care pot câştiga competiţia. Dar asta nu înseamnă că ne predăm de la început. Mergem să luptăm şi să încercăm să ajungem cât mai departe, ar fi frumos să ieşim din grupe", a mai spus tehnicianul portughez.