• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

UEFA o va sancţiona disciplinar pe Legia Varşovia, după ce fanii au afişat o coregrafie care comemora victimele naziştilor din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Chiar dacă sunt unii dintre cei mai spectaculoşi ultraşi din lume - au devenit celebri pentru coregrafiile speciale pe care le realizează -, fanii Legiei nu se bucură de o relaţie bună cu UEFA.

Drept urmare, aşa cum se anticipa, forul continental va sancţiona clubul pentru coregrafia afişată la meciul cu Astana, din preliminariile Ligii Campionilor. Miercuri seară, polonezii au realizat o coregrafie pe toată peluza care înfăţişa un copil cu pistolul la cap. S-a dorit comemorarea victimelor Revoltei din Varșovia, când rezistenţa poloneză a recuperat multe zone ale capitalei, dar a fost în cele din urmă învinsă de forţele de ocupare ale nemţilor.

"160.000 de oameni au fost ucişi în timpul Revoluţiei, iar mii au fost copii", a fost mesajul coregrafiei suporterilor polonezi, pentru care riscă acum sancţiuni din partea forului european. UEFA a pedepsit, de-a lungul timpului, cluburile pentru coregrafiile cu simboluri politice realizate de suporteri. Conducătorii organismului european au numit banner-ul afişat de polonezi "ilicit".

În 2013, la meciul cu FCSB din play-off-ul pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, fanii Legiei au afişat o coregrafie ironică la adresa forului european. Suporterii polonezi au realizat, pe toată peluza, o inimă în care erau încadratele literle U, E, F şi A, iar după ce au lăsat cartoanele jos au pornit torţele şi mesajul a fost unul sugestiv: "ULTRA EXTREME FANATICAL ATMOSPHERE".