• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

FCSB - Sporting 1-5. Înfrângerea drastică suferită de FCSB joi seară lasă România pentru al patrulea sezon la rând fără echipă în grupele Champions League. Eșecul usturător a fost analizat de specialistul Ilie Dumitrescu în studioul Digi Sport, iar concluzia este una clară: "Diferența s-a făcut la valoarea jucătorilor".

Fostul jucător și antrenor al Stelei consideră că Denis Alibec a fost singurul jucător al lui Dică ce s-a ridicat la nivelul mizei, iar pe ceilalți i-a catalogat drept "limitați". "Sunt buni doar poate pentru Liga 1 sau pentru play-off-ul de Europa League", a spus fostul internațional, care consideră că diferențele clare de valoare trebuie luate ca atare.

Ilie Dumitrescu a discutat și despre tactica lui Dică la meciul de miercuri seară și a lăudat organizare defensivă din prima repriză și este de acord cu pasul în față făcut de roș-albaștri în partea secundă, într-un moment în care aveau nevoie să marcheze, chiar dacă aceasta a fost mișcarea în urma căreia au apărut spațiile speculate de portughezi, care au marcat de 4 ori: "Altfel, cu asta începeam, că nu au avut curaj și au apărat un 1-1 care nu îi califica".

"Rezultatul e usturător. Sporting a avut clar un obiectiv, de a începe jocul foarte bine, de a marca, pentru că Steaua va schimba din abordare dacă va primi gol. După joc a declarat Jorge Jesus că a venit clar cu intenția de a pune probleme, de a marca. S-a lovit de organizarea defensivă a Stelei. Pe început de joc, Steaua s-a retras deliberat în multe momente de joc. Ei au avut posesie destul de mare la un moment dat, 60-40 și la 1-1, pe fondul bun de joc, Sporting nu mai era obligată să atace", a spus Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

"Dacă noi nu am reușit să frucificăm spațiile lăsate de Sporting când ataca cu disperare în meciul tur, dacă Enache marca atunci... Mai mult, a greșit marcajul aseară, la golul primit în prima repriză: l-a lăsat 4 metri pe Acuna, care a scăpat singur după devierea lui Mathieu. Steaua a început jocul bine, dar în momentul în care nu fructifici momentele bune de joc, asta face diferența între o echipă cu un buget de 10-15 milioane de euro și una cu buget mai mare: valoarea jucătorilor. La Steaua, niciun jucător nu s-a ridicat la nivelul lui Alibec. Dacă mai erau doi sau trei, ar fi putut pune probleme", a mai spus fostul jucător și antrenor al Stelei.

"După golul al doilea a dispărut orice urmă de organizare al nivel defensiv. Până la urmă, trebuie să acceptăm că anumiți jucători au o limită în exprimare și sunt buni doar poate pentru Liga 1 sau pentru play-off-ul de Europa League. E o diferență mare și trebuie să o acceptăm. S-a văzut aseară. Singurul jucător care a avut personalitate și care a făcut un efort extraordinar a fost Alibec. A fost singurul care îmi dădea speranțe în momentul când intra în posesie, în rest ceilalți erau limitați. Ăsta e cuvântul: limitați!", a încheiat Ilie Dumitrescu.