• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO FCSB - Astra 1-1. Nicolae Dică (37 de ani) a fost mai supărat la finalul meciului de pe ”Arena Națională” de faptul că Filipe Teixeira și Mihai Bălașa au ieșit accidentați, decât de a treia remiză consecutivă de pe teren propriu din acest campionat.

Tehnicianul roș-albaștrilor știe că lupta în Liga 1 este de durată, punctele se vor înjumătăți în play-off, iar acum cel mai mult ”arde” dubla cu Sporting, din antecamera grupelor UEFA Champions League. În condițiile în care cele mai recente achiziții Dragoș Nedelcu și Romario Benzar nu au drept de joc pentru acest tur european, Dică spera să aibă la dispoziție restul de jucători.

Iată, însă, că loviturile au picat una după alta pentru Dică la un interval de doar câteva ore. După ce a devenit clar că Budescu nu poate fi recuperat, s-a aflat că portughezul Teixeira nu va juca sigur pe ”Alvalade”, din cauza unei contuzii la glezna stângă. Acum, sursele Digi Sport susțin că și Bălașa va împărtăşi, cel mai probabil, aceeași soartă.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Fundașul central, considerat un element-cheie în actuala formulă a vicecampioanei, este suspect de întindere, astfel că șansele ca el să fie refăcut complet până marți seară țin de domeniul fantasticului.

”Ăsta este ghinionul cel mai mare după acest meci cu Astra, nu că nu am câștigat. Faptul că Teixeira și Bălașa au ieșit accidentați! Sper să-i recuperăm până la meciul cu Sporting, dar vom știi mai multe după controale amănunțite”, a spus Dică, la flash-interviul acordat după meci, la Digi Sport.

Aceste vești i-au dat complet calculele peste cap lui Dică, cel care se vede nevoit acum să improvizeze iar în defensivă și să schimbe ideile de joc. Astfel, dacă Bălașa nu va fi recuperat, Dică, cel mai probabil, va miza pe Momcilovic, fundaș central, la fel ca în returul de la Plzen, pentru ca pe stânga să revină Morais.

În aceste condiții, este foarte probabil ca la Lisabona să facă deplasarea și William de Amorim, deși Becali a spus că după meciul cu Astra va fi lăsat să plece. În lipsa lui Teixeira, pe dreapta ar putea juca Golofca, și Amorim în celălalt flanc, dar există posibilitatea ca mijlocașul venit de la Botoșani să fie trimis și pe stânga iar pe dreapta să joace Man.

Iată cum ar putea arăta FCSB cu Sporting, pe ”Alvalade”, fără Teixeira și Bălașa

Fl. Niță - Enache, Larie, Momcilovic, J. Morais - Pintilii, Ov. Popescu - D. Man, Fl. Tănase, Golofca - Alibec

Primul meci dintre Sporting și FCSB se va juca în Portugalia, la Lisabona, pe 15 august, pe ”Alvelade” iar returul pe 23 august, pe ”Arena Națională”, ambele partide de la ora 21:45, LIVE TEXT pe digisport.ro.