• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Cel mai spectaculos meci al serii în Ligă a avut loc la Sevilla, unde echipa gazdă a obţinut in extremis un punct cu Liverpool, 3-3, după ce "cormoranii" au condus cu 3-0 la pauză. Brazilianul Roberto Firmino (2, 30) şi senegalezul Sadio Mane (22) au marcat pentru echipa lui Klopp, dar Sevilla a revenit senzaţional după pauză, prin ''dubla'' francezului Wissam Ben Yedder (51, 60 - penalty), pentru ca Guido Pizarro (90+2) să înscrie golul egalării. Sevilla a ajuns la 26 de partide consecutive fără înfrângere acasă.

La final, tehnicianul englezilor, Jurgen Klopp, a analizat partida, încercând să explice de ce echipa sa a căzut inexplicabil.

"E uşor de descris acest meci: o primă repriză fantastică pentru noi, după care nu am mai jucat fotbal. E normal să încerci să controlezi partida când ai un asemenea avantaj, însă noi am uitat să ţinem de balon. Am devenit pasivi, iar ei au înscris, iar atmosfera s-a schimbat dintr-o dată. Totuşi, până la golul doi al Sevillei, am fost reactivi, am avut contra-atacuri tăioase. Din păcate nu am mai marcat. Pe final, am comis noi greşeli şi am primit gol în prelungiri. Aceasta e istoria acestui meci", a comentat Klopp, conform theguardian.com.

Absentă în ultimii opt ani din cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume, Liverpool plăteşte tribut lipsei de experienţă. Însă nu poate fi vorba de mentalitate, e convins Klopp, care a adus în sprijinul său partida cu Dortmund, din primăvara lui 2016. Atunci, conduşi cu 2-0 şi 3-1 de Borussia, "cormoranii" au revenit, impunându-se cu 4-3 şi calificându-se mai departe în semifinalele Europa League.

"Nu e o problemă de mentalitate. Am demonstrat în multe alte meciuri că stăm bine la acest capitol. E adevărat, nu a fost o seară perfectă pentru noi, însă nu e o problemă generală pe care o avem. S-a întâmplat, în fotbal orice e posibil până la ultimul fluier al arbitrului", a mai spus Klopp, pentru ca apoi să admită că egalul obţinut cântăreşte cât o înfrângere: "Avem mai mult cu un punct decât aveam după-amiază, însă după evoluţia scorului simţim ca şi cum ar fi fost un eşec. Aşa cum Sevilla are toate motivele să considere că e ca şi cum ar fi câştigat meciul. Acesta e fotbalul, trebuie să ne ridicăm şi să privim cu încredere către weekend, când o vom întâlni pe Chelsea".