• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

"Nu cred că este o problemă de atitudine. Poate în meciul de campionat cu Girona am fost mai relaxați, dar acum nu a fost cu siguranță cazul de așa ceva" a recunoscut Nacho la finalul partidei de la Londra, unde Real n-a avut nicio șansă în fața lui Tottenham și a fost învinsă cu 3-1. Fundașul "galacticilor" avea dreptate, iar ziarul de casă al madrilenilor a găsit problema.

"Real a rămas fără benzină", scrie AS. Statistica partidei de pe Wembley a dezvăluit că jucătorii lui Zidane au alergat cu 11,6 kilometri mai puțin decât formația din capitala Angliei. Fotbaliștii trimiși în teren de antrenorul francez au totalizat 109,4 kilometri în timp ce jucătorii lui Pochetino au alergat 121.

Tot statistica spune că în actualul sezon de UEFA Champions League, jucătorii Realului au făcut o obișnuință din a alerga mult mai puțin decât adversarii. În medie, după 4 partide, formația lui Zidane contorizează cu 8,3 kilometri mai puțin decât formațiile pe care le întâlnește.

Cei 11,6 kilometri reprezintă cea mai mare diferență din cele 4 meciuri jucate până acum de Real în actualul sezon din Liga Campionilor. Asta în condițiile în care nu acesta a fost duelul în care "galacticii" au alergat cel mai puțin. Însă nici cel mai mult. La duelul cu Borussia Dortmund, echipa lui Zidane a totalizat 109,7 kilometri, cu 6,5 mai puțin decât formația germană.

După 4 etape din faza grupelor, Real Madrid ocupă poziția a doua în grupa H, cu 7 puncte. Tottenham e lider, cu 10 puncte și și-a asigurat deja calificarea în optimi. Echipa lui Zidane mai are de jucat în deplasare cu APOEL și acasă cu Borussia Dortmund.