• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ceremonia tragerii la sorți a grupelor UEFA Champions League a avut parte de două momente inedite, care l-au avut în prim plan pe Gianluigi Buffon, veteranul din poarta lui Juventus și a naționalei Italiei.

Mai întâi, în timpul tragerii la sorți, Francesco Totti a fost cel care a extras din urnă bila pe care era trecut numele Barcelonei, trupa catalană urmând să evolueze în grupa D, alături de Juventus.

Imediat după ce a văzut pe cine i-a repartizat prietenului Buffon, fostul căpitan al Romei s-a uitat în direcția golakeeperului și a început să râdă, mulțumit parcă de "cadoul" pe care i l-a făcut fostului rival din Serie A.

Duelul dintre Juventus și Barcelona îi va da încă o ocazie lui Messi să încerce să înscrie în poarta lui Buffon, goalkeeper pe care nu a reușit să-l învingă niciodată, deși cei doui s-au întâlnit de mai multe ori.

Al doilea moment a fost după ce portughezul Cristiano Ronaldo a primit premiul pentru cel mai bun jucător al ediție trecute din cea mai tare competiție intercluburi a Europei. Pentru acest titlu au fost nominalizaţi Buffon (Juventus), Messi (Barcelona) şi Ronaldo (Real Madrid).

Aflat lângă portarul lui Juventus, superstarul Realului l-a tachinat pe Buffon imediat după ce a câștigat trofeul. Întrebat care a fost cel mai important gol pe care l-a marcat în stagiunea precedentă, portughezul a răspuns râzând, în timp ce arăta cu degetul către Buffon.

"Dacă ar fi să aleg cel mai important gol din sezonul trecut, l-aş alege pe ultimul pe care l-am marcat împotriva bătrânului de lângă mine". Buffon a gustat gluma și l-a felicitat imediat pe Ronaldo, așa cum a făcut de altfel și Messi, aflat lângă cei doi.