• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

FCSB s-a impus net pe terenul celor de la Viktoria Plzen, scor 1-4, victorie la care a contribuit, ”din umbră”, și Helmuth Duckadam. Președintele de imagine al roș-albaștrilor a dezvăluit, prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1, o întâmplare petrecută cu doar câteva ore înainte de startul partidei de miercuri seară.

”Este o poveste chiar drăguță. Și acest sacou, pe care-l port acum (foto) cât și eu, implicit, cred că am contribuit la această victorie cu 0,00001% (n.r. - râde). Ce s-a întâmplat? Am participat ieri la prânz la o masă oficială, care se organizează înaintea fiecărui meci european. A fost, probabil, cea mai frumoasă masă la care am participat vreodată, într-o fostă fabrică de bere și în care se țin numai astfel de evnimente.

S-a prezentat un anumit tip de bere, după care a urmat mâncarea care se asortează. Și, la un moment dat, a fost un băiat mai tânăr, care trebuia să pună halbele pe masă. Probabil emoționat, pentru că eu nu l-am văzut, a vărsat pe sacoul meu conținutul unei halbe întregi, iar halba, care a căzut, s-a făcut țăndări”, a povestit Duckadam.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Oficialul roș-albaștrilor a avut prezență de spirit și a acționat în consecință, pe același ton glumeț.

”Eu le-am spus celor de lângă mine, dar și organizatorilor, să stea liniștiți pentru că s-a spart ghinionul și că ne vom califica. Pentru că, în fotbal, în afară de valoare, mai ai nevoie și de șansă”, a mai spus Duckadam, la Digi Sport.

Când i s-a pomenit despre norocul proverbial al roș-albaștrilor, Duckadam a replicat:

”Ei, haideți! Dacă aveam puțină șansă am fi câștigat meciul de la București cu Plzen. După două faze clare, excelent rezolvate de Niță, n-am mai avut emoții la retur.