• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Situația politică tensionată din Ucraina i-a obligat pe cei de la UEFA să interzică accesul acestei țări în competițiile continentale. Totuși, cluburile nu pot fi private de participarea în UCL și UEL, dar Șahtior, Dinamo Kiev sau Metalist vor trebui să dispute meciurile de pe teren propriu în alte țări.

Pentru Mircea Lucescu, opțiunile sunt relativ simple. Șahtior Donețk va juca direct în grupele Champions League, grație coeficientului excelent din ultimele sezoane, iar "Il Luce" are două variante de stadioane: fie Arena Națională din București, fie stadionul Ataturk, din Istanbul (Turcia). Antrenorul român are contacte importante în ambele țări vizate, dar încă nu a stabilit destinația echipei sale.

Prima opțiune a lui Lucescu este Arena Națională, distanța dintre Donețk și București fiind de 1190 kilometri. Până la Istanbul, Șahtior ar trebui să parcurgă 1520 kilometri, o distanță sensibil mai mare. Problema este că programul ar expune gazoanele la uzură maximă.

Arena Națională va fi folosită în cupele europene atât de Steaua, cât și de Astra, în condițiile în care giurgiuvenii atacă o calificare în grupele Europa League. Drept urmare, un scenariu posibil ar fi acela ca Șahtior să joace în deplasare în etapa în care Steaua va juca acasă în UCL, situația fiind simplificată dacă România va avea doar o singură reprezentantă în grupele europene.

În cazul în care Șahtior, Steaua și Astra s-ar califica împreună în grupele continentale, pe Arena Națională s-ar putea juca minimum două meciuri săptămânal, fără să luăm în considerare partidele din Liga 1! Varianta "Istanbul" este la fel de problematică pentru Șahtior. Pe arena din Turcia evoluează Istanbul BB, naționala Turciei, dar și Beșiktaș, în derby-uri! Aici a jucat și Galatasaray, între 2003 și 2004.

76.000 de locuri este capacitatea stadionului Ataturk, din Istanbul

55.000 de locuri este capacitatea Arenei Naționale din București