• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Brigada condusă de Ovidiu Haţegan la meciul de Liga Campionilor dintre FC Porto şi Leipzig a avut parte de o seară dificilă. "Centralul" arădean a intrat în conflict cu antrenorul portughezilor, Sergio Conceicao, în timp ce asistentul Octavian Şovre a intrat în vizorul germanilor, pentru că nu a semnalizat offside la unul dintre golurile lusitanilor, învingători cu 3-1.

În minutul 61 al partidei de pe Dragao, la scorul de 1-1, Porto a marcat prin Danilo, în urma unei lovituri libere executate de Alex Telles. Reuşita internaţionalului portughez de 26 de ani a venit, însă, dintr-o poziţie de offside, nesemnalizată de Şovre.

La finalul partidei, antrenorul vicecampioanei Germaniei, Ralph Hasenhuttl, a acuzat momentul respectiv, considerând că acesta a avut o importanţă mare în stabilirea deznodământului: "Era clar în afara jocului, iar golul a fost neregulamentar. Nu trebuia acordat".

Decizia a fost cu atât mai greu de explicat cu cât Şovre era excelent plasat, iar alături de Danilo alţi doi jucători ai lui Porto se aflau în offside.

Faza în urma căreia Porto a marcat golul de 2-1

Asistentul din Oradea a avut alte două faze la limită, inclusiv golul de 3-1, înscris în prelungiri de Maxi Pereira, dar a luat de fiecare dată deciziile corecte. În schimb, Sebastian Gheorghe nu a avut probleme şi a lăsat impecabil jocul să continue la primele două reuşite ale serii, care le-au aparţinut lui Hector Herrera şi Timo Werner.

În ceea ce-l priveşte pe Haţegan, acesta nu a acordat două lovituri de la 11 metri cerute de gazde, decizii corecte în opinia presei portugheze. Nu şi a lui Sergio Conceicao, care a protestat vehement la a doua fază controversată. Arădeanul a trebuit astfel să intervină şi a avut un schimb de replici cu fostul jucător de la Lazio Roma, Parma şi Inter Milano, pe care l-a ameninţat că îl elimină, dacă va continua să vocifereze.