profimedia-0855581680
Doku a rupt tăcerea, după ce și-a lovit adversarul cu talpa în piept în minutul 90+9, în Liverpool - Man. City
Logo Steaua București / Foto: Facebook@CSASTEAUA
Proiect de 50 de milioane de euro la CSA Steaua
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Video "Doar Manchester City". Steaua a pierdut fără drept de apel meciul tur din play-off-ul UCL, scor 0-5 

17.08.2016, 07:57

Speranţele Stelei la calificarea în grupele Ligii Campionilor s-au spulberat după meciul tur cu Manchester City. Englezii au câştigat cu 5-0 pe Arena Naţională, trei dintre goluri fiind marcate de Kun Aguero, care a ratat şi două lovituri de la 11 metri.

city steaua
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Până să sufere cea mai clară înfrângere pe teren propriu din istoria prezenţelor sale în Europa, Steaua a fost umilită de fanii rivalei Dinamo, cu câteva zile înainte de marele derby al Ligii 1, care se va disputa sâ,bătă, de la ora 21:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1. Suporterii alb-roşiilor au orchestrat o coregrafie pe întreaga lungime a tribunei a doua, unde s-a putut citi "Doar Dinamo Bucureşti".

Şi totuşi, prima ocazie a partidei a aparţinut vicecampioanei României. În minutul 2, Nicolae Stanciu a tras frumos din alergare, la mică distanţă de poarta lui Willy Caballero, rămas inert. Senzaţia că Steaua poate lupta de la egal la egal cu adversara sa a dispărut, însă, la fel de repede.

În minutul 8, italianul Daniele Orsato a acordat penalty pentru City, în urma faultului pe care Sulley Muniru l-a comis în careu asupra lui Raheem Sterling. Aguero a fost cel care a executat, însă Florin Niţă, de departe cel mai bun om al roş-albaştrilor, şi-a început reprezentaţia şi a respins şutul argentinianului. Pe urmărire, Nolito a trimis în transversală, iar Steaua a scăpat cu bine din primul moment dificil al jocului.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în minutul 13, când oaspeţii au deschis scorul prin David Silva, care a finalizat cu un şut din interiorul careului o fază începută cu o eroare a lui Alin Toşca în faţa lui Sterling, autorul pasei decisive. După şapte minute, City a beneficiat de o altă lovitură de pedeapsă, după o intrare prea energică a lui Gabriel Enache asupra lui Aleksandar Kolarov. Din nou a executat Aguero, care de această dată a trimis peste poartă.


Steaua putea egal după o jumătate de oră de joc, la capătul unui contraatac foarte bun purtat pe traseul Adi Popa-Stanciu-Jugurtha Hamroun, algerianul fiind blocat de Caballero. Replica elevilor lui Pep Guardiola a venit de la Kolarov şi Sterling, care au trecut de două ori pe lângă gol într-un singur minut, Niţă fiind salvat de bara transversală în ambele ocazii.

În cele din urmă, cu patru minute înainte de pauză, s-a făcut 2-0. Aguero a marcat cu un şut plasat de la marginea careului stabilind scorul primei reprize. Până la intrarea la vestiare, Adi Popa a avut şi el o şansă de a înscrie, dar Caballero a respins. Avea să fie ultimul moment în care Steaua a creat pericol la poarta vizitatorilor. În partea a doua, meciul a devenit şi mai mult un monolog al celor de la City.

În minutul 49, Nolito, lansat la limita offside-ului de Kevin De Bruyne, a înscris în poarta goală, după ce l-a driblat uşor şi pe Niţă. Portarul Stelei a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a limita proporţiile scorului şi, având şi puţin noroc (Nolito a mai trimis o dată în bară), s-a achitat cu brio de această sarcină, intervenind providenţial în câteva rânduri în faţa lui Aguero.

Totuşi un al patrulea gol era inevitabil, iar acesta a venit în minutul 78, la un şut al lui Aguero la care Niţă nu a mai putut interveni. După o nouă paradă în faţa lui Nolito, portarul Stelei, al cărui nume a fost scandat minute în şir de susţinării roş-albaştrilor, a fost învins din nou de Aguero, care şi-a completat astfel hat-trick-ul la debutul lui Guardiola în Europa pe banca lui Manchester City.

Returul din Anglia, care se va disputa săptămâna viitoare, devine astfel o simplă formalitate pentru City, în timp ce Steaua se poate gândi deja la grupele Europa League.


LIVE TEXT&VIDEO

Min. 90+1 - FINAL DE MECI! Manchester City a câştigat cu 5-0, la capătul unui meci în care Aguero a reuşit un hat-trick şi a ratat două lovituri de la 11 metri. Chiar dacă a primit cinci goluri, portarul roş-albaştrilor, Florin Niţă, a fost de departe cel mai bun jucător al lui Laurenţiu Reghecampf

Min. 89 - GOOOL, 5-0 City! După ce a ratat două lovituri de la 11 metri, Aguero s-a revanşat şi a marcat un hat-trick spectaculos. Argentinianul a înscris cu un şut frumos care a muşcat şi bara înainte de a intra în poartă

VIDEO: Al treilea gol al lui Aguero 

Min. 86 -     Galben şi pentru Tamaş, în urma unui duel cu Nolito. 

Min. 82 - Ocazie City! Niţă continuă să facă minuni în poartă şi să limiteze proporţiile scorului. Portarul vicecampioanei l-a împiedicat pe Nolito să facă "dubla", cu o nouă paradă foarte bună. 

Min. 79 - Ultima schimbare la Manchester City. Fernando a intrat în locul lui De Bruyne. 

Min. 78 - GOOOL, 4-0 City! În cele din urmă, Aguero face "dubla", cu un şut din interiorul careului la care Niţă nu a mai putut interveni

VIDEO: Al doilea gol al lui Aguero

Min. 77 - Ocazie City! Continuă duelul dintre Niţă şi Aguero. Încă o dată, portarul roş-albaştrilor iese câştigător, respingând un nou şut al atacantului sud-american. 

Min. 76 - Ocazie City! O altă şansă pentru oaspeţi. De această dată, cel care a ratat a fost David Silva, care a căutat vinclul de la marginea careului, dar nu a reuşit să prindă spaţiul porţii. 

Min. 76 - Ocazie City! Aguero a avut din nou şansa de a face dubla, dar Niţă a fost din nou impecabil şi a respins mingea trimisă de atacantul argentinian. 

Min. 75 - A doua schimbare la oaspeţi. A ieşit Kolarov, iar în locul său a intrat Clichy. 

Min. 70 - O primă modificare şi la Man. City. Sagna a intrat în locul lui Zabaleta. 

Min. 67 - Ultima schimbare la Steaua. Muniru a fost înlocuit de Ovidiu Popescu.  

Min. 58 -     Un galben şi pentru Toşca, după duelul cu Sterling. 

Min. 57 -     Tudorie este şi el avertizat, în urma unui fault comis asupra lui Zabaleta. 

Min. 53 -     Cartonaş galben pentru Kolarov, după un duel cu Adi Popa. 

Min. 53 - Ocazie City! Aguero a avut şansa dublei. Argentinianul s-a distrat cu Toşca şi a tras violent din interiorul careului, dar nu a reuşit să prindă spaţiul porţii. 

Min. 52 - Ocazie City! Echipa lui Pep Guardiola a fost aproape de al patrulea gol, prin acelaşi Nolito. Spaniolul a tras din unghi, în bara laterală. 

Min. 49 - GOOOL, 3-0 City! Oaspeţii se desprind imediat după pauză. Nolito, lansat la limita offside-ului de De Bruyne, a înscris în poarta goală, după ce l-a driblat uşor şi pe Niţă. 

VIDEO: Golul marcat de Nolito

Min. 46 - Două schimbări la Steaua. Golubovic, accidentat, i-a lăsat locul lui Tudorie, în timp ce Bourceanu a intrat în locul lui Achim. 

Min. 46 - A început repriza a doua! 

Min. 45+1 - PAUZĂ! Manchester City conduce cu 2-0, după o primă repriză pe care a controlat-o clar şi în care a ratat şi două lovituri de la 11 metri, ambele prin Aguero. Steaua a avut şansele sale de a marca, dar roş-albaştrii au iroşit uşor oportunităţile de care a beneficiat.

Min. 43 - Ocazie Steaua! Adi Popa a tras frumos din interiorul careului, dar pe direcţia lui Caballero, care a reuşit să respingă.

Min. 41 - GOOOL, 2-0 City! După ce a ratat două penalty-uri, Aguero a reuşit în sfârşit să înscrie, cu un şut plasat din marginea careului. Pasa decisivă, de o calitate extraordinară, i-a aparţinut lui Sterling. 

VIDEO: Golul marcat de Aguero

Min. 39 - Ocazie City! A dous şansă într-un minut pentru ospeţi. Niţă a intervenit extraordinar în faţa lui Sterling, apoi a avut noroc, mingea lovind încă o dată transversala.

Min. 39 - Ocazie City! Kolarov a reluat spectaculos din prima mingea centrată din corner de Silva, iar Niţă a fost salvat de bara transversală.

#INFO: Cele două ratări de la 11 metri ale lui Aguero nu sunt întâmplătoare. Argentinianul a irosit patru dintre ultimele cinci penalty-uri executate în Europa, în tricoul lui Manchester City.  

Min. 29 - Ocazie mare Steaua! O nouă şansă uriaşă pentru elevii lui Reghecampf. Un contraatac frumos construit pe traseul Adi Popa-Stanciu-Hamroun l-a adus pe ultimul în poziţie excelentă de finalizare. Algerianul a tras, însă, pe direcţia lui Caballero, care a ieşit bine şi a închis unghiul. 

Min. 21 - INCREDIBIL! Aguero a ratat din nou de la 11 metri! Dacă prima execuţie a fost respinsă de Niţă, la a doua încercare, atacantul oaspeţilor nici măcar nu a trimis pe poarta, trimiţând tare, dar peste. 

Min. 20 - Al doilea penalty în favoarea lui City! De această dată, cel care a faultat în careu a fost Enache, într-un duel cu Kolarov, după ce Tamaş a ratat o intervenţie la o minge uşoară. Orsato nici nu a clipit când a acordat o nouă lovitură de la 11 metri. 

Min. 13 - GOOOL, 1-0 City! Oaspeţii deschid scorul, după o greşeală în apărarea Stelei. Toşca a fost neatent, Sterling a recuperat şi, după ce a trecut uşor de fundaşul roş-albaştrilor, a întros pentru David Silva, care a înscris cu un şut cu piciorul stâng

VIDEO: Golul marcat de David Silva

Min. 9 - Aguero a ratat lovitura de la 11 metri! Argentinianul a executat în dreapta lui Niţă, care a reuit să respingă. Pe urmărire, Nolito a trimis din prima, dar în bara transversală. 

Min. 8 - Penalty pentru City! Italianul Daniele Orsato a acordat corect lovitură de pedeapsă în favoarea oaspeţilor, după o intrare dură a lui Muniru asupra lui Sterling. 

Min. 5 -     Cartonaş galben pentru Zabaleta, după un fault asupra lui Muniru. 

Min. 2 - Ocazie mare Steaua! Nicolae Stanciu a fost aproape de deschiderea scorului cu un şut din alergare de la distanţă, care a trecut puţin pe lângă poarta lui Caballero.

Min. 1 - A început meciul.

#INFO: Tradiţia pare să fie de partea Stelei în această seară. Vicecampioana României nu a pierdut acasă împotriva formaţiilor din Anglia, în dublele eliminatorii din Europa. Mai mult decât atât, doar Liverpool, în sezonul 2003/04 al Cupei UEFA, a plecat neînvinsă de la Bucureşti.

Totuşi, în ultimele trei jocuri cu adversari din Anglia, Steaua a pierdut de fiecare dată, iar în două dintre aceste partide nu a marcat. Mai mult decât atât, la precedentul meci de pe Arena Naţională împotriva unei echipe engleze, roş-aşbaştrii au fost învinşi fără drept de apel, scor 0-4, de Chelsea, în grupele Ligii Campionilor.

#INFO: Înaintea meciului din această seară, Joe Hart a fost titularul postului de portar la Manchester City în precedentele 24 de partide disputate în Europa. Ultima oară când internaţionalul englez nu a jucat a fost în noiembrie 2013, împotriva lui CSKA Moscova, când locul său a fost luat de românul Costel Pantilimon

UPDATE 21:15 - Nicolae Stanciu, cel mai în formă stelist al momentului, va fi căpitanul roş-albaştrilor în meciul din această seră, unul dintre cele mai importante jucate de Steaua în ultimii ani.

UPDATE 20:50 - Englezii au ajuns deja la Arena Naţională, pentru meciul din această seară.


Echipele de start în Steaua - Manchester City

Steaua 

Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic - Achim, Sulley Muniru - Adrian Popa, Nicolae Stanciu, Hamroun - Golubovic

Rezerve: Cojocaru, Mitrea, Tudorie, Aganovic, Ovidiu Popescu, Dan Popescu, Bourceanu.

Manchester City

Caballero - Zabaleta, Otamendi, Stones, Kolarov - Fernandinho, Silva - Sterling, De Bruyne, Nolito - Aguero

Rezerve: Hart, Sagna, Clichy, Fernando, Delph, Iheanacho, Navas


UPDATE 20:30 Doar câteva sute de bilete disponibile la casele de la Arena Naţională. De aproximativ jumătate de oră fanii au început să intre în stadion.

UPDATE 19:00 Englezii au renunţat la aproape toate biletele pe care trebuiau să le primească pentru meciul cu Steaua, în tribune urmând a lua loc doar aproximativ 400-500 de fani.

Ca atare, Steaua a scos aceste tichete la vânzare, în acest moment mai fiind, în total, aproape 3000 de bilete disponibile în toate zonele stadionului. Acestea pot fi achiziţionate atât de la casele din Bulevardul Basarabiei, dar şi la cele din Maior Coravu.


Deși pleacă cu șansa a doua, Steaua nu se predă contra celor de la Manchester City. Laurențiu Reghecampf promite că echipa sa va ataca şi va forţa calificarea în grupele Champions League, după trei ani de pauză.

Antrenorul Stelei își dorește o nouă victorie de pus în ramă, după ce Ajax şi Chelsea au plecat înfrânte de pe Naţional Arena. Roş-albaştrii speră să dea o nouă lovitură contra miliardarilor de la Manchester City, în play-off-ul UCL.

”Și noi avem o echipă puternică, deci avem o șansă. Echipa noastră va încerca din primul moment să atace și să marcheze goluri, altă șansă nu avem. Vrem să avem inițiativa!

O victorie la două goluri nu cred că e suficientă pentru a ne califica. Vor fi două meciuri de calificare, trebuie să fim foarte concentraţi, nu cred că se va decide nimic după meciul de marţi”, a declarat Laurențiu Reghecampf.

La trei ani de la ultima calificare în grupele Champions League, Reghecampf se duelează cu Pep Guardiola pentru un loc în elita fotbalului european. Cei doi s-au mai întâlnit, în trecut, într-un amical, pe când antrenorul roș-albaștrilor antrena pe Al Hilal, iar tehnicianul ”cetățenilor” pe Bayern. Spaniolul a ieșit atunci învingător, câștigând cu 4-1.

”Îmi aduc aminte de meciul cu Reghecampf, nu am fost de prea multe ori în Arabia Saudită. Ne aşteaptă o partidă dificilă, trebuie să găsim cele mai bune soluţii. Am foarte mult respect pentru Steaua şi pentru modul în care ei se comportă în Europa.

Obiectivul nostru e să ajungem cât mai departe în Champions League şi, ca atare, trebuie să anticipăm ce ne aşteaptă. Vreau să înscriem cel puţin un gol, pentru că acest lucru ne-ar ajuta enorm în perspectiva returului”, a declarat Pep Guardiola, în conferinţa de presă de luni.

Peste 55.000 de fani sunt aşteptaţi pe Arena Naţională la partida dintre Steaua și Manchester City.


Etichete: steaua , manchester city , pep guardiola , laurentiu reghecampf , reghecampf guardiola , steaua city


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Transfer surprinzător! Manchester City forțează prima mutare a verii
Manchester City v Newcastle United - Emirates FA Cup - Quarter Final - Etihad Stadium
Comunicat dur al CSA Steaua! ”Nu puteți nega realitatea. Să ia măsuri cât se poate de rapid”
Screenshot 2024-03-27 at 22.55.24
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Foto Suporterii, revoltați! Cum a numit-o FRF pe CSA Steaua pe site-ul oficial
steaua

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale