• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pentru Filipe Teixeira (36 de ani, fotbalist care la 2 octombrie va împlini 37 de ani), partida cu Sporting Lisabona este una cu totul specială. Deși s-a născut la Paris, actualul mijlocaș al roș-albaștrilor are rude în Portugalia, țară unde spune mereu că se simte ca acasă.
Tocmai de aceea, Teixeira a acceptat să stea de vorbă cu jurnaliștii de la ”Record”, unul dintre cele mai cunoscute cotidiane din Portugalia.

”După meciul cu Plzen am spus că mi-aș dori să picăm cu Sporting. Sunt fericit să mă întorc în Portugalia și să joc pe ’Alvalde’. Va fi foarte complicat, pentru că Sporting este favorită, dar vom încerca să facem tot posibilul pentru a realiza un meci bun pe ’Alvalde’, concretizat printr-un rezultat care să ne permită să sperăm la calificare în retur”, a spus Teixeira, pentru presa portugheză.

Primul meci dintre Sporting și FCSB se va juca în Portugalia, la Lisabona, pe 15 august, iar returul pe 23 august, pe ”Arena Națională”, ambele partide de la ora 21:45.

Autor a două goluri în ”dubla” cu Plzen, Teixeira spune că i-ar fi plăcut ca primul meci cu lusitanii să se fi disputat la București.

”Aș fi preferat ca primul joc să se fi jucat la noi acasă, dar tragerea la sorți a decis altceva. Sporting pleacă favorită, dar noi vrem să contracarăm acest factor. Sporting are o echipă foarte puternică, întărită cu trei sau cu patru jucători foarte buni”, a mai spus Teixeira.