• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (ACUM, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Filipe Teixeira îşi trăieşte a doua tinereţe în România. Mijlocaşul în vârstă de 36 de ani a fost providenţial în calificarea celor de la FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor, după 4-1 în returul de la Plzen. După golul din turul cu Viktoria Plzen, de pe Arena Naţională, "veteranul" portughez a înscris şi în Cehia golul de 2-1, care a deschis drumul “roş-albaştrilor” spre faza următoare a competiţiei.

A fost foarte important al doilea gol, cred că am suferit şi în meciul ăsta şi am meritat să câştigăm meciul şi să mergem mai departe. A fost primul obiectiv care am reuşit şi acum vedem tragerea la sorţi şi o să fie o echipă foarte grea”, a declarat fotbalistul sosit în vară de la Astra Giurgiu.

Pentru Teixeira nu a fost primul gol la Plzen. În 2014 a marcat şi pentru Petrolul contra Viktoriei, într-o victorie cu acelaşi scor, 4-1, a ploieştenilor în turul 3 preliminar din Europa League.

Aşa a fost, am mai câştigat cu 4-1 pe stadionul ăsta. Eu sunt foarte fericit, mă bucur că am reuşit primul nostru obiectiv şi vedem acum cu Liga Campionilor”, a mai spus lusitanul.

Teixeira visează la grupele Ligii Campionilor. Pentru a a ajunge acolo, FCSB trebuie să elimine pe una dintre Sevilla, Napoli, Liverpool, CSKA Moscova şi Sporting Lisabona.

Pentru mine chiar ar fi minunat, ar fi senzaţional să joc în Liga Campionilor. Dintre echipele posibile aş vrea să fie o echipă mai uşoară, să zic aşa. Nu contează însă, toate echipele care pot fi adversarele noastre sunt obişnuite cu Liga Campionilor. Suntem uniţi şi cred că s-a văzut şi acum. Trebuie să acceptăm criticile dacă ajungem aici şi să demonstrăm pe teren că suntem cei mai buni”, a mai afirmat Filipe Teixeira.

Portughezul se află în România din 2011, când a ajuns la FC Braşov, de unde a plecat la Rapid.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT