• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UEFA a publicat în cursul zilei de miercuri așa-numita access list, iar echipele din România au primit două vești. Cea bună este că viitoarea campioană a Ligii 1 va intra în turul doi preliminar și dacă va pierde merge în turul 3 preliminar al Europa League. Cea proastă este că echipele din campionatele mici, precum cel al României, vor avea misiune tot mai dificilă de a mai ajunge în grupele celei mai galonate competiții europene. Din sezonul 2018/2019, România va avea o singură reprezentantă în Ligă.

Având la bază clasamentul coeficienților UEFA și ținând cont de reformarea cupelor europene pentru ciclul 2018-2021, UEFA a publicat în cursul zilei de miercuri așa-numita access list, însemnând când vor intra în cursă reprezentantele celor 55 de federații naționale afiliate la UEFA în ediția 2018-2019. Printre informațiile publicate de forul european stau și câteva puncte care interesează formațiile din România. Primul punct și cel mai important este constituit de de poziția viitoarei campioane a Ligii 1. Aceasta va intra în turul doi preliminar, iar dacă e eliminată, va mai primi o șansă în turul trei preliminar din UEFA Europa League. Până acum, dacă echipele erau eliminate în turul doi preliminar părăseau competițiile europene.

Misiune imposibilă pentru români în UCL!

Din 2018-2019, drept urmare a scăderii coeficienților în clasamentul UEFA, Liga 1 va fi reprezentantă doar de o singură echipă în Liga Campionilor. În sezonul actual al celei mai galonate competiții, România a fost reprezentată de Viitorul, campioană și FCSB, vicecampioană. În momentul de față, în clasamentul coeficienților UEFA, România este pe locul 17, după ce a coborât două poziții.