• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Sfârşitul de săptămână care a trecut a fost unul de coşmar pentru Steaua din toate punctele de vedere. Roş-albaştrii au pierdut titlul, iar rezultatele din campionatele de top din Europa i-au scăzut spre "0" şansele de a fi cap de serie în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

De asemenea şansele ca Astra, campioana României, să fie cap de serie în turul trei preliminar al Ligii sunt mici. DETALII ŞI CALCULE AICI

Cu o singură etapă înainte de finalul campionatului, echipa lui Reghecampf are asigurat în proporţie mare locul secund în Liga 1 şi, ca atare, va participa în ediţia viitoare a preliminariilor Champions League. Şansele de a ajunge în grupe nu sunt mari, în condiţiile în care Varela&Co vor intra pe culoarul non-campioanelor, unde adversarii sunt sensibil mai valoroşi. Deşi are un coeficient rezonabil în Europa (35.576), acesta nu părea să fie suficient de bun pentru a îi oferi statutul de cap de serie, măcar în turul trei preliminar. După confruntările din weekend, şansele să ajungă pe lista capilor de serie au scăzut dramatic, Nice şi Gent, formaţii care au un coeficient mai mic, pierzând. Înfrângerile lor le diminuează acestora şansele să prindă locul secund în Franţa, respectiv Belgia, unde acum Lyon sau Monaco, respectiv Anderlecht au şanse foarte mari pentru locurile 3, respectiv 2.

În turul trei preliminar, pe ruta non-campioanelor vor intra în joc 10 echipe: locurile doi din Belgia, Elveţia, Grecia, Cehia, Rusia, Ucraina, Olanda, Turcia, România, plus locul trei din Franţa. Ca atare, vor exista cinci capi de serie, iar roş-albaştrii mai au doar şanse teoretice să intre în urna favoritelor la tragerea la sorţi.

Echipele care intră în acest moment în turul trei, alături de vicecampioana României. În dreptul fiecărei echipe am trecut coeficientul.

Locul doi din Belgia:

Anderlecht - 54.000

Locul doi din Elveţia:

Basel - 87.755 sau Young Boys - 24.755

Locul doi din Grecia:

AEK - 7.940 sau Panathinaikos - 14.940

Locul doi din Cehia:

Sparta Praga - 40.585

Locul doi din România:

Steaua - 35.576

Locul doi din Rusia:

Rostov - 11.716 sau CSKA Moscova - 48.716 sau Zenit - 93.216

Locul doi din Ucraina:

Şahtior - 77.816

Locul doi din Olanda:

Ajax - 58.112 sau PSV - 57.112

Locul doi din Turcia:

Fenerbahce - 40.920

Locul trei din Franţa:

Monaco - 36.549 sau Lyon - 63.049

În ceea ce priveşte play-off-ul, în eventualitatea calificării, Steaua va întâlni probabil fie una dintre ocupantele locurilor patru din Spania, Anglia sau Germania, fie una dintre ocupantele locurilor trei din Italia sau Portugalia. Indiferent de adversar, roş-albaştrii vor pleca din postura de outsider.

Turul trei preliminar al Ligii Campionilor se va juca în perioada 26-27 iulie (turul), respectiv 2-3 august (returul). Play-off-ul va avea loc în august (16-17/turul şi 23-34/returul).

Formaţiile eliminate în turul III preliminar al Ligii Campionilor vor avea o şansă în play-off-ul Europa League, iar cele care sunt scoase din play-off-ul Champions League merg direct în grupele Ligii Europa.