• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Șahtior Dontesk a câștigat meciul cu Manchester City, scor 2-1, din Grupa F a UEFA Champions League și s-a calificat în optimile de finală ale competiției. Paulo Fonseca (44 de ani), tehnicianul ”minerilor”, a fost extrem de fericit și a ales să vină la conferința de presă cu masca lui Zorro pe față. 

”Cea mai frumoasă conferință de presă din viața mea. Toată lumea râde și zâmbește. A fost aproape un meci perfect. Nu este ușor să câștigi în fața lui City, dar faptul că am evoluat într-un mod foarte bine oragnizat și nu am comis erori în defensivă a contat în stabilirea scorului final”, a spus tehnicianul portughez.

După un astfel de succes, la Donetk se vorbește deja de finală, dar Fonseca temperat.

”Îmi puneți acum o astfel de întrebare... În momentul de față trebuie să ne gândim la jocul cu Zorya”, a mai spus antrenorul.

Chestionat cu cine și-ar dori să pice Șahtior în optimi, Fonseca a replicat:

”Nici măcar nu m-am gândit la asta, e prea devreme. Trebuie să ne bucurăm de momentul ăsta și de victoria noastră excelentă. Cred că este un moment în care nu doar toți fanii lui Șahtior, ci în general, toți ucrainenii, trebuie să fie mândri de triumful echipei noastre.”

 

Evident, nu a fost ocolit nici subiectul legat de mască. Fonseca a fost rugat să spună care actor i se pare că a jucat mai bine în Masca lui Zorro, Alain Delon sau Antonio Banderas.

”E greu să dau un astfel de răspuns. Ambii mi-au plăcut, dar acum cel mai mult îmi place Zorro Paulo Fonseca”.

Fonseca a trecut repede și peste acest moment amuzant, după care a explicat cum a reușit să-l învingă pe Guardiola.

”În primul rând, a fost foarte important să blocăm jocul lui City în anumite zone, acolo unde adversarii au reprezentat mereu un adevărat pericol. În aceste condiții, englezii n-au mai reușit să atace așa cum erau ei obișnuiți”, a mai spus Fonseca.