• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Bayern Munchen a suferit primul eșec din actuala ediție a UEFA Champions League. După un ”devastator” 5-0 cu Rostov, în prima etapă a Grupei D, bavarezii n-au mai strălucit pe ”Calderon” și au fost învinși de Atletico, scor 1-0.

Evoluția elevilor lui Carlo Ancelotti a fost una departe de pretenții, madrilenii fiind cei care au controlat jocul de la un cap la altul. Atletico a ratat și un penalty, prin Griezmann, transversala fiind aliatul lui Neuer.

Presa germană nu a digerat însă deloc acest eșec, chiar dacă nu se poate vorbi acum de vreo ratare a calificării în primăvara UCL. Întreaga mass-media a alocat spații generoase primului eșec al lui Ancelotti și a subliniat lipsa de idei din jocul campioanei din Bundesliga.

Fotbaliștii au fost criticați chiar și de foști colegi, cum este cazul legendarului Oliver Khan (47 de ani). Fostul mare portar al bavarezilor a spus, într-o intervenție televizată, că ”jucătorii de la Bayern erau fără idei”.

Jurnaliștii au notat că Ancelotti nu a reușit să-l răzbune pe Guardiola, după ce Bayern, cu el la timonă, a fost eliminată de Atletico Madrid, din semifinalele Ligii Campionilor, în ediția trecută. 

”Coșmarul Atletico continuă pentru Bayern. Nici un semn de răzbunare... din contră! ’Vicente Calderon’ rămâne de pomină pentru Bayern. După pauză, Bayern n-a oferit nimic nou. În schimb, am fost foarte norocoși! Grizmann a ratat un penalty”, au scris cei de la ”Bild”.

TZ, din Munchen, a titrat: ”Bayern a eșuat în dorința de a-și lua revanșa față de Atletico!” Jurnaliștii au notat faptul că în ultimele șapte jocuri disputate în Spania, Bayern are o singură victorie. În plus, s-a scos în evidență media de vârstă ridicată a echipei, 29 de ani și 102 zile, cea mai ridicată din ultimii 11 ani.