• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

FC Barcelona ar putea primi noi sancţiuni din partea UEFA, după fluturarea drapelelor catalane în tribunele stadionului Camp Nou, înaintea meciului cu scoțienii de la Celtic Glasgow (scor 7-0), din prima etapă a actualei ediții din UEFA Champions League.

Mai multe mii de astfel de steaguri, distribuite de asociaţiile care luptă pentru independenţa Cataloniei, au fost fluturate în tribune, cu câteva minute înaintea fluierului de start. Difuzarea imnului competiţiei europene a antrenat, de altfel, un concert de fluierături din partea unei părţi a publicului, în timp ce fanii au desfăşurat un banner pe care se putea citi: "Bun venit în Catalonia!"

În ultimele luni, instanţele UEFA au considerat în mai multe rânduri că prezenţa drapelelor respective reprezintă o manifestare cu caracter politic care nu îşi are locul pe stadion, aplicând amenzi clubului FC Barcelona. 

Gruparea blaugrana a făcut apel, în luna iunie, la decizia UEFA de a-i aplica o amendă de 150.000 de euro, dintre care 50.000 cu suspendare, pentru fluturarea drapelelor catalane. 

Uniunea Europeană de Fotbal a indicat, în momentul anunţării sancţiunii, că revocarea suspendării plăţii celor 50.000 de euro va avea loc în cazul unor noi incidente în cursul următoarelor două sezoane. 

FC Barcelona, care consideră că aceste drapele ("esteladas") fac partea din libertatea de exprimare, a primit mai multe amenzi în trecut din partea UEFA, în special după meciul cu Bayer Leverkusen din grupele ediţiei trecute a Ligii Campionilor sau după finala competiţiei, disputată pe 6 iunie 2015 la Berlin, în faţa italienilor de la Juventus Torino, câştigată de spanioli cu 3-1.