• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Gianluigi Buffon (38 de ani) vrea să mai câștige trofee cu Juventus, dar cel mai mult visează să readucă trofeul UEFA Champions League la Torino după o pauză de 21 de ani!

Legenda italiană este încrezătoare că Juve are valoare pentru a se lua la trântă, cu succes, cu marile forțe ale Bătrânului Continent. După ce a pierdut finala UCL, contra celor de la Barcelona, în sezonul 2014-2015, scor 1-3, Buffon este disperat acum să-i calce pe urme fostului căpitan al echipei, Gianluca Vialli, care i-a condus pe bianconeri spre victoria de la Roma, din mai 1996.

”Câștigarea Champions League nu reprezintă doar visul meu. Noi toți cei de aici, de la Juventus, vrem și vom încerca să transformăm acest vis în realitate”, a spus Buffon la o conferință de presă, ce a avut loc înaintea meciului cu Sevilla, primul al torinezilor din actuala ediție a UCL, Grupa H.

Buffon este extrem de motivat, chiar dacă unii spuneau că este în prag de ”pensionare”.

”Ceea ce am făcut până acum în Champions League nu este suficient. Trebuie să fim ambițioși în continuare. Sunt sigur că Vialli ar fi încântat să vadă cum Juventus câștigă Liga pentru prima dată după ce el a ridicat trofeul deasupra capului.

Această încredere pe care o avem în capacitatea noastră vine de la îmbunătățirea continuă pe care am avut-o de la an la an. Vom aborda acest sezon al UCL în condiții de siguranță, conferită de cunoștințele dobândite de la an la an”, a mai spus Buffon.

Două Ligi ale Campionilor are Juventus până acum în palmares: 1984-1985 și 1995-1996. Cel de-al doilea trofeu a fost câștigat în fața celor de la Ajax, după loviturile de departajare: 1-1 (4-2 d.l.d.).