• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Felgueiras, noua minune de la Liberec

Ioan Andone știa ce meci greu îl așteaptă la Liberec. Știa, mai ales după prestația cehilor din meciul tur, de la Cluj, chiar dacă elevii săi își adjudecaseră victoria. Și mai știa un lucru. Că apărarea campioanei scârțâie.

Și cei de la Slovan știau care sunt punctele slabe ale CFR-ului și, încă din primele minute, s-au instalat în jumătatea de teren a clujenilor. Le era clar că trebuie să marcheze cât mai repede pentru a egala scorul general și pentru a spera că, de data aceasta, vor putea să elimine o echipă românească. Episodul Dinamo nu s-a șetrs încă de pe retina celor de la Slovan.

Blazek și Sural l-au luat la rost pe Felgueiras, dar portarul, care s-a făcut remarcat în Liga I prin prestațiile de la Brașov, dovedește că are clasă. Clujenii au cedat deliberat mijlocul terenului, așteptând să atace letal pe contraatac, de altfel stilul de joc favorit al ardelenilor.
Doar Felguieras a reușit să țină Clujul în joc, evidențiindu-se la multe din fazele de atac ale cehilor. Dar, la pauză, CFR a intrat cu avantaj, oportunistul Kapetanos fiind la post la ultima secvență din prima repriză, prin rețeta casei, lovitura mortală de cap a grecului.

Partea a doua a fost identică cu prima. Slovan a marcat destul de repede, la o fază în care apărarea clujenilor a sucombat, dar în rest meciul s-a derulat în aceeași parametri cu un Felgueiras, pe post de erou pentru CFR. Cehii au forțat marcarea a încă două goluri, pentru a forța o calificare, dar, exact când nimeni nu se mai aștepta, Sougou a înfipt pumnalul și a trimis Clujul la doar doi pași de Champions League.

Slovan Liberec - CFR Cluj 1-2
Au marcat: Sural 58 / Kapetanos 45+1, Sougou 90+5

Slovan
Bicik - Lyulka, Kelic, Karisic, Fleisman - Vacha, Bosancic, Janu, Breznanik - Sural, Blazek
Antrenor: Jaroslav Šilhavý

CFR CLUJ
Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Rada, Camora - Vass, Sare, Edimar - Sougou, Kapetanos, Bastos
Antrenor: Ioan Andone

Arbitri: Serge Gumienny (BEL), Frank Bleyen (BEL), Kristof Meers (BEL)


FINAL

Min. 90+5 - GOOOL CFR: 1-2. SOUGOU a marcat din interiorul careului mic


Min. 84 - Lovitură liberă, de la mare distanță, a clujenilor. A tras Mureșan, pe colțul scurt, dar și pe lângă poartă

Min. 83 - Ultima schimbare la CFR. A ieșit Edimar, a intrat NICOARĂ

Min. 79 - oi Rada

Min. 79 - O nouă paradă a lui Felgueiras îi salvează pe clujeni de la primirea unui gol.

Min. 78 - A doua schimbare și la CFR. A ieșit Vass, a intrat Ronny

Min. 78 - Bară Slovan

Min. 76 - Ultima schimbare la Slovan. A ieșit Karisic, a intrat NEZMAR

Min. 74Andone dorea să-l trimită în teren pe Ronny, dar după accidentarea lui Felgueiras s-a răzgândit. Stăncioiu a fost trimis la încălzire.

5537 de spectatori sunt prezenți la acest meci, pe un stadion cu 9.900 de locuri

Min. 72 - Ocazie mare și la poarta noastră, dar felgueiras face minuni. Am scăpat cu fața curată

Min. 71 - Uriașă ocazie a CFR-ului. Felgueiras a reușit să-i paseze cu piciorul lui Sougou, care a scăpat singur, a intrat în careu și a tras spre colțul lung. Din păcate, mingea s-a scurs pe lângă bara din dreapta lui Bicik.

Min. 68 - Gafă uriașă a lui Camora, care i-a permis lui Sural să scape singur cu felgueiras. Noroc că s-a fluierat ofsaid

Min. 67 - Mureșan și-a încercat șutul de la distanță, numai că mingea trimisă de el s-a dus pe lângă

Min. 66 - A doua schimbare la Slovan. A ieșit Blazek, a intrat HADASCOK

Min. 63 - Ocazie mare Slovan. Fleisman a reluat cu capul o minge venită din corner, dar Felgueiras a fost la post.

Min. 62 - oi Breznanik, care a simulat un fault în careulu CFR-ului

Min. 62 - Cehii presează pentru marcarea golului doi, în timp ce clujenii se apară

Min. 59 - Prima schimbare la CFR. A ieșit Bastos, a intrat MUREȘAN

Min. 58 - GOOOL SLOVAN: 1-1. Sural a intrat în careu și a marcat pe sub Felgueiras


Min. 54 - Prima schimbare la Slovan. A ieșit Janu, a intrat MOROZENKO

Min. 52 - Presiune la poarta clujenilor, dar Felgueiras este la post. Și-n prima parte, cehii au presat, dar clujenii s-au descurcat bine și au așteptat momentul în care să lovească decisiv. Așa cum s-a întâmplat la faza golului marcat de Kapetanos.

Min. 51 - Ocazie mare pentru CFR. Sougou a scăpat singur în careu, dar a fost blocat de Bicik

Min. 50 - Blazek era să rămână singur cu Felgueiras, fundașii clujeni s-au bâlbâit, dar noroc cu Rada, care s-a culcat și a blocat mingea

Min. 47 - Cehii au început tare. Blazek a tras, dar fără emoții pentru Felgueiras. La acest scor, Slovan are nevoie de trei goluri pentru a se califica, dar fără să mai primească niciunul.

Min. 46 - iu Sural pentru un fault la Sare

A început repriza a doua

PAUZĂ la LIBERC. La acest scor, CFR este calificată în play-off-ul Champions League. În tur, CFR a câștigat cu 1-0

Min. 45+1 - GOOOL CFR: 0-1. KAPETANOS a marcat cu capul, în urma unei centrări excelente din partea lui Bastos. Mingea s-a dus în colâul lung, în dreapta lui Bicik


Min. 45 - Clujenii au mai echilibrat ostilitățile din teren. Sougou a obținut o lovitură liberă din apropierea careului de 16 metri, lateral dreapta. Mingea a ajuns în corner.

Min. 40 - Lovitură liberă pentru CFR, lateral dreapta, după un fault asupra lui Edimar, care driblase trei jucători cehi. Lovitura a fost executată greșit, Bastos a tras în zid.

Min. 39 - De minute bune, clujenii nu mai amenință deloc poarta celor de la Slovan.

Min. 35 - Emoții la poarta clujenilor. După o fază în care mingea s-a mișcat ca la biliard, Rada a rezolvat situația și a degajat. A urmat apoi un contraatac rapid al CFR-ului, dar Edimar n-a reușit să ajungă la întâlnirea cu mingea și totul s-a năruit. 

Min. 33 - Cei de la Slovan sunt cu toți jucătorii în jumătatea noastră de teren. Ioan Andone țipă non-stop la jucătorii săi.

Min. 27 - Cehii ne-au băgat în propria jumătate. Sural și-a încercat și el norocul, dar același Felgueiras a scos miraculos

Min. 26 - Ocazie mare Slovan. Breznanik a șutat din unghi, dar Felgueiras a scos miraculos de sub transversală

Min. 21 - CFR a fost iar aproape de gol. Kapetanos, excelent găsit în atac, lateral stânga, a șutat, dar mingea s-a dus milimetric pe lângă bara din stânga lui Bicik. Noroc că arbitrul fuierase ofsaid.

Min. 19 - Ocazie uriașă. CFR. Ivo Pinto a izbutit o centrare excelentă, mingea lovind transversala.

Min. 15 - Ocazie mare a cehilor.  Fleisman a pătruns în careu, a centrat, dar Blazek a trimis la câţiva centimetri de poarta lui Felgueiras.

Min. 13 - Bastos a încercat să-l surprindă pe Bicik cu un șut de la marginea careului, dar mingea s-a dus exact pe centrul porții cehului, care era la post.

Min. 10 - Acțiune de atac a clujenilor, pe traseul Kapetanos-Bastos, ultimul a tras, dar fără emoții pentru Bicik.

Min. 9 - Clujenii nu se grăbesc. Ei, deliberat, se lasă presați de cehi, pentru a pleca rapid pe contraatac. Spre exemplu, Radu cum prinde mingea, cum îl lansează rapid pe Kapetanos. Cei de la Slovan stau bine în teren și încearcă să preseze pe benzile laterale

Min. 5 - Felgueiras le-a dat emoții clujenilor, când a scăpat o minge în corner. Lovitura de colț a rămas fără urmări. Rada a îndepărtat pericolul.

Min. 3 - Kapetanos a preluat o minge, a driblat un jucător ceh și a intrat în careu, dar acolo s-a complicat inutil, a pasat înapoi spre Edimar, iar șutul acestuia s-a dus mult peste poartă

A început partida

 


SLOVAN LIBEREC
Bicik - Lyulka, Kelic, Karisic, Fleisman - Vacha, Bosancic, Janu, Breznanik - Sural, Blazek
Rezerve: Hauzr, Butenin, Nezmar, Toth, Hadascok, Morozenko, Delarge
Antrenor: Jaroslav Šilhavý

CFR CLUJ
Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Rada, Camora - Vass, Sare, Edimar - Sougou, Kapetanos, Bastos
Rezerve: Stăncioiu, Mureşan, Sepsi, Valente, Nicoară, Ronny, Nuno Diogo
Antrenor: Ioan Andone

Arbitri: Serge Gumienny (BEL), Frank Bleyen (BEL), Kristof Meers (BEL)