• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jeremy Mathieu are gânduri de răzbunare, înaintea meciului cu FC Barcelona, din etapa a doua a grupele Ligii Campionilor. Fundaşul francez, acum la Sporting Lisabona, nu a uitat modul în care a fost tratat de conducerea catalanilor şi spune că tocmai din acest motiv va sărbători un eventual gol marcat contra fostei sale echipe.

Fotbalistul de 33 de ani a plecat în vară de la vicecampioana Spaniei, după trei sezoane petrecute pe Camp Nou, însă termenii în care s-a produs despărţirea nu au fost cei mai buni.

Mathieu susţine că a fost scos ţap ispăşitor pentru înfrângerea cu Juventus, scor 0-3, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, din sezonul trecut, şi consideră că Gerard Pique sau Javier Mascherano au fost protejaţi de critici.

"Am mult respect pentru foştii mei colegi şi pentru fani. Dacă voi marca, mă voi bucura , dar doar din cauza lui Bartomeu (Josep Maria Bartomeu, preşedintele Barcelonei - n.r.) şi a lui Robert Fernandez (secretarul tehnic al clubului - n.r.) pentru că eu cred că modul în care m-au tratat a făcut ca situaţia să fie foarte dificilă pentru mine", a declarat Mathieu, într-un interviu pentru Marca.

"Am revăzut meciul cu Juventus şi toată lumea a spus că eu am fost problema. Este adevărat că la primul gol am fost unu contra unu şi nu am atacat, nu am recuperat, dar adversarii au mai dat o pasă. Puteau să spună ce făceau Mascherano sau Pique, dar nu au făcut-o", a mai precizat francezul.

Mathieu recunoaşte că pe Camp Nou a avut mai curând "colegi decât prieteni" şi consideră că jurnaliştii de la cotidianului catalan Sport au dat naştere unei campanii împotriva lui.

"Nu am nimic cu presa, doar cu ziarul Sport. Sunt puţin supărat, pentru că mereu aveau ceva negativ de spus atunci când jucam. Până la urmă, fotbalul e un joc de echipă, niciodată nu e vina unui singur om", a spus Mathieu.

Meciul Sporting - FC Barcelona, care se va disputa miercuri, va fi arbitrat de o brigadă din România, cu Ovidiu Haţegan la centru.