• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După remiza de la Basel, scor 1-1, din prima etapă a Grupei A din UEFA Champions League, bulgarii de la Ludogorets au pregătit foarte bine partida cu Paris Saint Germain, dar s-au recunoscut învinşi cu 1-3. 

Chiar dacă nu mai are aceeași forță, ca pe vremea lui Zlatan Ibrahimovic, campioana Franței a venit la Sofia doar cu gândul la cele trei puncte. Ludogorets, cu Cosmin Moți titular în centrul defensivei, și cu Claudiu Keșeru intrat pe teren doar în minutul 88, a început partida cu entuziasm, dar prima mare ocazie i-a aparținut lui Cavani. Șutul său, din minutul 6, a trecut puțin peste transversală. 

Bulgarii și-au continuat jocul, nu s-au lăsat impresionat de forța parizienilor și au deschis scorul în minutul 16 prin Natanael, care a executat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri, lateral dreapta. La adăpostul acestui avantaj, campionii de la sud de Dunăre au schimbat registrul și au așteptat ca oaspeții să iasă la atac. N-a fost o tactică foarte bună, deoarece PSG a egalat cu patru minute înainte de pauză. Verratti i-a trimis o pasă bună lui Matuidi iar ultimul a egalat.

Startul reprizei a doua a aparținut tot francezilor, care au trecut în avantaj prin Cavani (56), cel care a finalizat cu capul o centrare a lui Di Maria.

Avantajul francezilor putea dura doar trei minute, după ce Thiago Motta a comis un fault în propriul careu (57). Penalty-ul i-a fost încredințat lui Cosmin Moți, numai că fundașul român a tras slab și a ratat astfel oportunitatea de a restabili egalitatea pe tabela de marcaj. Ratarea de la punctul cu var l-a marcat profund pe jucător, care și-a pus mâinile pe ochi și a refuzat practic să mai continue faza, deși mingea era în joc.

Și când unii ratează, marchează adversarii. Peste numai 60 de secunde de la ratarea lui Moții, francezii au rezolvat ecuația partidei. Cavani, excelent lansat în atac de Lucas, a izbutit dubla după ce a finalizat în partea dreaptă a porții și a dus scorul la 1-3.

VIDEO cu penalty-ul ratat de Moți, dar și cu golurile