• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Chile, Jorge Sampaoli, s-ar putea despărţi de echipa cu care a câştigat în weekend Copa America, potrivit cotidianului spaniol Marca.

Jorge Sampaoli are contract până la Cupa Mondială 2018, însă ar putea fi tentat de o nouă provocare, după ce a adus naţionalei chiliene prima Copa America din istoria sa, în urma unei finale cu ţara natală, Argentina (0-0 şi 4-1 în urma loviturilor de departajare).

Tehnicianul de 55 de ani, desemnat de CONMEBOL cel mai bun antrenor al Copei America, estimează că ar fi greu să îmbunătăţească această performanţă reuşită cu naţionala chiliană. Sampaoli a declarat că va analiza cu staff-ul său "dacă vom putea fi în continuare de folos". El antrenează selecţionata statului Chile din decembrie 2012, când echipa avea probleme în preliminariile Mondialului 2014. Chile a obţinut calificarea la turneul final, unde a făcut o figură frumoasă, cedând în optimi în faţa Braziliei, ţara gazdă, după lovituri de departajare.

După succesul în Copa America, există speculaţii că Sampaoli vrea să antreneze în Europa. El a amintit că are contract cu federaţia chiliană şi a spus că "veţi vedea totul curând". Tehnicianul a adăugat că nu ar fi uşor să preia o echipă europeană, deoarece majoritatea echipelor de pe Bătrânul Continent au început deja pregătirile pentru noul sezon.