• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Accidentarea la spate suferită de Lionel Messi nu este singura problemă pentru naționala Argentinei, care este amenințată cu excluderea de la ediția centenară a Copei America.

Federația Argentiniană acuză guvernul că intervine în alegerea președintelui forului fotbalistic și va supune la vot în Comitetul Executiv dacă vicecampioana Copei America de anul trecut trebuie să se întoarcă acasă din stagiul de pregătire pe care îl susține în California.

Autoritățile statului au suspendat alegerile pentru președinție și au trimis doi inspectori care au demarat o anchetă la Federație, pentru a verifica felul în care s-au repartizat banii din drepturile de televizare.

"Alegerile sunt suspendate pentru 90 de zile și ar mai putea fi suspendate încă 90 de zile. Doi inspectori au fost trimiși să facă o anchetă internă. Este clar un amestec în viața Federației Argentiniene de Fotbal", a spus Damian Dupiellet, secretarul administrativ al Federației Argentiniene, potrivit ediției online a publicației argentiniene "Clarin".

"Vom cere CONMEBOL și FIFA să evalueze dacă acest lucru este împotriva regulilor instituțiilor. Comitetul Executiv va decide dacă naționala trebuie să se întoarcă în Argentina", a mai spus oficialul argentinian.

La rândul său, președintele forului, Luis Segura, a spus că nu va demisiona și, chiar dacă decizia aparține Comitetului Executiv, spune că naționala nu va fi retrasă de la Copa America.

În ultima vreme, mai multe echipe naționale au fost excluse de FIFA din competițiile internaționale, din cauza amestecului guvernului în activitatea sportivă a federațiilor din țările respective: Nigeria, Camerun sau Indonezia.

VIDEO Chile - Argentina 0-0 (4-1 d.l.d.). Naționala "pumelor" a fost finalistă anul trecut, dar a pierdut trofeul la loviturile departajare în fața naționalei din Chile. Sunt mari favoriți și în acest an, în ciuda accidentării lui Messi, care săptămâna trecută a suferit o leziune la spate, în timpul meciului amical cu Honduras.