• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pierderea finalei Copei America de către Messi, Aguero, Higuain şi ceilalţi jucători ai lui Gerardo Martino a stârnit valuri de reacţii negative în Argentina. Iar principalul vizat a fost, aşa cum era de aşteptat, jucătorul considerat cel mai bun din lume în acest moment. Nu sunt puţini cei care spun că el ar fi chiar cel mai valoros din toate timpurile.

Supărarea argentinienilor e determinată de faptul că echipa naţională nu a mai cucerit un titlu major de 22 de ani. Iar în 10 ani dintre ei, pe teren s-a aflat şi Messi. Fotbalistul care în acelaşi interval de timp a obţinut nici mai mult, nici mai puţin decât 24 de trofee cu Barcelona! Plus cele 4 Baloane de Aur care i-au fost acordate de voturile selecţionerilor, ale căpitanilor echipelor naţionale şi de ziarişti.

În faţa acestui val de critici, Ole, ziarul de sport cu cel mai mare tiraj din Argentina, susţine că fotbalistul este decis să nu mai îmbrace tricoul echipei naţionale, măcar pentru o perioadă. Jurnaliştii argentinieni susţin chiar că Leo nu va fi prezent la meciul de pregătire al echipei naţionale cu Mexic, pe 8 septembrie, şi nici la cele oficiale pe care "albiceleştii" le vor disputa în octombrie în startul preliminariilor pentru Mondialele din Rusia, 2018.

Însuşi redactorul şef de la Ole l-a criticat dur pe Messi, că "s-a plimbat pe teren la meciul cu Chile, iar evoluţia lui a fost nedemnă". Deranjat de criticile din presă, Messi a postat în această dimineaţă pe contul de facebook că "Nu e nimic mai dureros în fotbal decât să piardă o finală", sugerând că mai supărat decât el pentru înfrângerile din finala Mondialului brazilian şi cea a Copei America nu poate fi nimeni altcineva.

Trofee cucerite de Messi cu Barcelona

4 Ligi ale Campionilor
2 Supercupe ale Europei
2 Campionate Mondiale ale Clubului
7 titluri în Spania
3 Cupe ale Spaniei
6 Supercupe ale Spaniei

Total 24 de trofee