• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Chile este prima finalistă de la Copa America. Gazdele competiţiei au eliminat naţionala statului Peru, dar au avut emoţii în startul partidei: Farfan a trimis în bară din centrarea lui Guerrero (9), iar Lobaton a trimis puţin pe lângă poartă (17). Peru a rămas apoi în inferioritate după doar 20 de minute: Zambrano a fost eliminat, iar jocul s-a mutat la cealaltă poartă.

Edu Vargas a fost blocat în ultimul moment de Advincula (34), însă atacantul lui Napoli a deschis scorul la a doua ocazie pe care a avut-o cu mult noroc (43), la pasa superbă a lui Alexis Sanchez. Vargas s-a aflat în poziţie de offside în momentul centrării, însă în repriza secundă a mai înscris o dată, din poziţie regulamentară. Asistentul a anulat însă reuşita (48). Chiar şi în zece oameni, Peru a reuşit să revină în meci: Medel a deviat în propria poartă la centrarea lui Advincula (60).

Totuşi, selecţionata lui Ricardo Gareca n-a apucat să spere prea mult: după doar patru minute, Edu Vargas a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri de la această competiţie (64). Chile ajunge în finala Copei America pentru prima dată după 28 de ani şi pentru a cincea oară în istorie. Reprezentativa ţării gazdă este una dintre cele trei naţionale din America de Sud care nu a câştigat niciodată trofeul.

VEZI REZUMATUL PARTIDEI

ECHIPELE

Chile: Bravo - Isla, Medel, Rojas, Albornoz (Mena, 46) - Diaz (Pizarro, 46), Aranguiz, Vidal - Valdivia (F. Gutierrez, 86) - Alexis Sanchez, Edu Vargas
Antrenor: Jorge Sampaoli

Peru: Gallese - Advincula, Zambrano, Ascues, Juan Vargas - Farfan, Lobaton (Yotun, 73), Ballon, Cueva (C. Ramos, 27) - Carillo (C. Pizarro, 73), Guerrero
Antrenor: Ricardo Gareca


Min. 90+4 - Final de meci. Chile ajunge în finala Copei America pe care o găzduiește, după ce trece de Peru, în ”Clasico del Pacifico”. Cealaltă finalistă se hotărăște miercuri dimineață, după semifinala Argentina-Paraguay!

Min. 63 - GOOOOOOOOOOL!! Edu Vargas reușește ”dubla”, cu un șut de la 25 de metri, fără speranță pentru Gallese!

Min. 61 - GOOOOOOOOOOL!! Peru reușește egalarea! Contraatac fulger al peruvienilor, o centrare a lui Advincula către Carillo și Medel, care îi ia fața adversarului, trimite în propria poartă!

Min. 49 - Edu Vargas înscrie din nou, dar arbitrul venezuelean Jose Argote anulează incorect reușita pentru un ofsaid inexistent.

Min. 46 - A început repriza secundă.

Min. 45 - Final de repriză.

Min. 43  - GOOOOOOOOOL!! Edu Vargas înscrie pentru 1-0, după o centrare a lui Alexis Sanchez, care îl ratează de puțin pe Aranguiz. Mingea lovește bara inițial, dar Vargas e atent și trimite în poartă pe lângă portarul căzut. Poziție suspectă de ofsaid, totuși, la golul echipei gazdă.

Min. 20 - Zambrano îl faultează pe Aranguiz și este eliminat. Fundașul peruan, care mai avea un ”galben” din minutul 7, a intrat cu talpa direct în spatele jucătorului chilian. Peru rămâne în zece oameni

Min. 9 - Centrare perfectă a lui Guerrero și ”cap” al lui Farfan, dar mingea ajunge în bara din dreapta porții lui Bravo!

Min. 1 - A început meciul dintre Chile și Peru, așa numitul ”derby al Pacificului” (Clasico del Pacifico)