• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Federația Chiliană a făcut apel la sancțiunea Comisiei de Diciplină a CONMEBOL asupra lui Gonzalo Jara, de 3 partide de suspendare, și a reușit să-i obțină o reducere a pedepsei cu un meci.

Astfel, fundașul chilian va lipsi doar două meciuri, nu trei, așa cum dictase inițial CONMEBOL, în urma gestului nesportiv făcut față de Edinson Cavani, în meciul Chile-Uruguay 1-0, din ”sferturile” Copei America.

În partida respectivă, Jara l-a provocat pe Cavani, profitând de momentele grele prin care trecea atacantul PSG-ului, în urma accidentului făcut de tatăl său înaintea partidei, soldat cu moartea unui tânăr de 19 ani. "Eşti nervos pentru că eşti conştient că tatăl tău va putrezi în puşcărie în următorii 20 de ani", i-ar fi spus Jara, în timp ce cu degetul l-a atins într-o zonă sensibilă.

Cavani s-a enervat, a ripostat, iar Jara a simulat un fault al uruguayanului, deși nu fusese agresat. Arbitrul brazilian Sandro Ricci l-a eliminat pe Cavani, motiv pentru care inițial presa sud-americană a scris că a fost trimis acasă de la Copa America. Ulterior, informația s-a dovedit falsă, întrucât Ricci nu doar că nu a fost sancționat, ba chiar a fost ”premiat” cu meciul din semifinalele competiției Argentina-Paraguay, care se va desfăşura miercuri dimineaţă, de la ora 02:30, şi va fi transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport 1.

Jara, care a fost anunțat și de echipa sa de club, Mainz, că este pus pe liber din cauza gestului său scandalos, a ispășit deja una din cele două partide de suspendare în semifinala cu Peru, de marți dimineață.