• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

La finalul partidei dintre Chile și Argentina, din ultimul act al Copei America, după ce naționala albiceleste a pierdut la lovituri de departajare al doilea trofeu important în decurs de un an, Leo Messi stătea, descumpănit, cu capul plecat, pe iarbă, în timp ce chilienii sărbătoreau primul trofeu din istorie.

În acel moment, doi puști s-au apropiat de cel mai mare jucător al lumii și, aplecându-se asupra sa, l-au consolat pentru înfrângere, în timp ce unul din ei a mers chiar mai departe, mângâindu-l pe starul Barcelonei pe cap.

Presa sudamericană i-a descoperit pe cei doi puști, publicându-le povestea. Se numesc Martin și Maximiliano Sandoval, au 6, respectiv 9 ani și sunt verii internaționalului chilian Charles Aranguiz. ”Stai liniștit, ești cel mai bun din lume și ai câștigat deja tot ce se putea cu Barcelona”, i-au transmis cei doi frați chilieni.

Martin și Maximiliano intraseră pe teren pentru a sărbători alături de jucătorii ”La Roja” câștigarea acestui îndelung așteptat prim trofeu din istorie. La un moment dat, însă, în drumul lor au dat peste Messi, abătut și aproape plângând. Idolul copilăriei lor era în fața lor, dar era înfrânt și căzut, iar nu așa cum și-l aminteau ei de la televizor, în urma titlurilor câștigate cu Barcelona. Cei doi puști nu au stat pe gânduri. S-au apropiat de Messi și au încercat să-l consoleze.

Acest moment putea rămâne doar în amintirea acestor trei persoane implicate, dar un fotograf de la La Nacion a imortalizat momentul și imaginile au făcut înconjurul lumii.

”Stai liniștit, Leo. Nu fi trist, ești cel mai bun din lume. Tu oricum ai câștigat deja totul cu Barcelona și vei mai câștiga în carieră”, i-a transmis Maximiliano, cel mai mare dintre cei doi frați, în timp ce-l mângâia pe păr pe starul argentinian. Messi nu a făcut niciun gest de opoziție față de gestul de afecțiune al puștiului. Ba chiar cuvintele acestuia i-au adus un mic zâmbet pe chip și le-a răspuns celor doi copii făcându-le cu ochiul, în semn de mulțumire. Pentru un moment, cei doi puști, frații Sandoval, au uitat că sunt campionii Americii, au uitat să se bucure și au preferat să-și consoleze un rival, rămânând apoi, în tăcere, lângă cel mai bun jucător din lume, câteva momente, însoțindu-l în tristețea sa.