• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Claudio Bravo și-a învins colegii de la echipa de club, Leo Messi și Javier Mascherano, în finala Copa America, unde Chile a trecut de Argentina la lovituri de departajare, câștigând primul titlu din istoria selecționatei alintate ”La Roja”.

Goalkeeperul chilian a avut un 2015 de excepție. Transferul la Barcelona i-a schimbat cariera portarului de 32 de ani. Dacă înainte de a ajunge la formația blaugrana, Bravo avea un singur trofeu în palmares, titlul în Chile cu Colo Colo, în 2006, după sosirea în Catalonia, chilianul a reușit să câștige în acest an 4 trofee, cele mai multe ale unui jucător în acest an.

Mai întâi, Bravo a reușit ”tripla” cu Barcelona: campionatul în La Liga, Cupa Regelui și UEFA Champions League, chiar dacă în ultima nu a jucat, fiind folosit germanul Ter Stegen în poartă. Apoi, aseară, Claudio Bravo a cucerit Copa America, împreună cu naționala țării sale.

Mai mult, goalkeeperul chilian a reușit și cucerirea a două trofee individuale. Mai întâi, a luat trofeul Zamora, acordat portarului cu cele mai puține goluri primite în La Liga spaniolă. Apoi, a reușit să câștige trofeul ”Golden Glove” acordat celui mai bun portar de la Copa America.

Portarul Barcelonei mai are șansa câștigării altor trei trofee în acest an: Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor. Dacă le va câștiga pe toate trei, va ajunge la șapte trofee câștigate, un record pe care l-a mai reușit un singur fotbalist în istorie: colegul său de la echipa de club Dani Alves. Brazilianul a câștigat toate aceste șapte competiții în 2009, cu amendamentul că în loc de Copa America, Alves a cucerit Cupa Confederațiilor în 2009.

Trofeele câștigate de Claudio Bravo în acest an:

- campionatul în La Liga - FC Barcelona
- Copa del Rey - FC Barcelona
- UEFA Champions League - FC Barcelona
- Copa America - Chile
- trofeul Zamora în Spania - trofeu individual
- ”Golden Glove” la Copa America - trofeu individual