• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Ediția centenară a Copei America va începe pe 4 iunie, în Statele Unite, acolo unde 16 reprezentative se vor bate pe cel mai râvnit trofeu din fotbalul american. Primul meci va avea loc la San Francisco, între naționala țării gazdă și Columbia în timp ce finala este programată pe 26 iunie, la New Jersey.

Jucători ca Lionel Messi, Luis Suarez, Chicharito, James Rodriguez sau Coutinho vor lupta pentru trofeul câștigat anul trecut de naționala din Chile, însă vor exista și câteva absențe de marcă, cea mai importantă fiind cea a lui Neymar. Starul Barcelonei va fi însă în lotul Selecao pentru Jocurile Olimpice.

Grupa A este alcătuită din Statele Unite, Columbia, Costa Rica și Paraguay și pare a fi cea mai echilibrată dintre toate cele 4, ținând cont că la prima vedere nu avem o favorită clară sau o formație care ar putea fi scoasă din calculele pentru primele două locuri. În Grupa B, naționala Braziliei va avea o misiune mai ușoară, chiar și fără Neymar.

Bineînțeles, asta în cazul în care Selecao nu va repeta contraperformanța de anul trecut, când a fost eliminată de Peru în sferturi, la loviturile de departajare. Lupta pentru locul doi urmează a se da între Peru și Ecuador, cel mai probabil Haiti urmând a fi victimă sigură.

Uruguay și Mexic sunt favoritele din Grupa C și se vor întâlni chiar din prima etapă. Venezueala și Jamaica nu par capabile de a pune probleme și foarte probabil câștigătoarea grupei se va afla după duelurile din prima rundă. Marele semn de întrebare rămâne când va putea juca Luis Suarez, atacantul Barcelonei ieșind accidentat în finala Cupei Spaniei.

Anul trecut, Suarez nu a putut participa la Copa America din cauza suspendării primite pentru că l-a mușcat pe Giorgio Chiellini în timpului meciului dintre Uruguay și Italia, din grupele Cupei Mondiale din 2014.

Grupa D are, la fel ca și grupa C, două favorite clare, Argentina și Chile, formații care s-au întâlnit în finala de anul trecut a Copei America. Învingătoarea s-a decis atunci la loviturile de departajare și chilienii au câștigat trofeul în fața propriilor fani.

Reprezentativa "pumelor" e dornică de revanșă, dar nu știe încă dacă se va putea baza pe Lionel Messi în partidele din faza grupelor. Decarul Barcelonei s-a accidentat în ultimul amical, dar semnalele sunt pozitive. Din lotul Argentinei nu vor face parte Carlos Tevez și Paulo Dybala, ambii fiind lăsați acasă de Tata Martino spre surprinderea argentinienilor.

Componența celor 4 grupe și programul

CLICK pe echipă pentru a vedea LOTUL

Grupa A:
1. Statele Unite ale Americii
2. Columbia
3. Costa Rica
4. Paraguay

Programul Grupei A:

USA - Colombia
Costa Rica - Paraguay
USA Costa Rica
Colombia - Paraguay
USA - Paraguay
Colombia - Costa Rica

Grupa B:
1. Brazilia
2. Peru
3. Ecuador
4. Haiti

Programul Grupei B:

Haiti - Peru
Brazil - Ecuador
Brazil - Haiti
Ecuador - Peru
Ecuador - Haiti
Brazil - Peru

Grupa C:
1. Uruguay
2. Mexic
3. Venezuela
4. Jamaica

Programul Grupei C:

Jamaica - Venezuela
Mexico - Uruguay
Uruguay - Venezuela
Mexico - Jamaica
Mexico - Venezuela
Uruguay - Jamaica

Grupa D:
1. Argentina
2. Chile
3. Bolivia
4. Panama

Programul Grupei D:

Panama - Bolivia
Argentina - Chile
Chile - Bolivia
Argentina - Panama
Chile - Panama
Argentina - Bolivia