• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Lionel Messi are toate șansele să participe cu naționala Argentinei la ediția cu numărul 100 a Copei America. Anunțul a fost făcut de selecționerul Gerardo "Tata" Martino, care spune că procesul de evaziune fiscală în care e implicat nu ar trebui să îi afecteze programul la echipa națională, la turneul continental.

VIDEO Chile - Argentina 0-0 (4-1 d.l.d.). Finalistă anul trecut în Copa America, Argentina speră din nou la un parcurs cât mai lung, iar prezența căpitanului este determinantă în acest sens.

Messi și tatăl său sunt anchetați într-un caz de fraudă fiscală și procesul lor va începe pe 31 mai, la Barcelona. Copa America va debuta 3 zile mai târziu, iar primul meci al Argentinei e programat pe 6 iunie, chiar împotriva lui Chile, într-o reeditare a finalei de anul trecut.

"Sunt probleme care ar putea avea impact asupra fotbalului. Nu cred că ar trebui să avem probleme cu prezența lui la Copa America Centenario. Dacă suspecta că ar avea vreo piedică în acest sens, ne-ar fi spus", a declarat Gerardo Martino, la Contental Radio, din Argentina.

La ediția centenară a Copei America, Argentina face parte din Grupa D, alături de Chile, Panama și Bolivia. Turneul final e găzduit de SUA.

107 meciuri și 50 de goluri are Lionel Messi la naționala mare a Argentinei, pentru care a debutat în 2005.

5 Baloane de Aur a câștigat Messi de-a lungul carierei (2009, 2010, 2011, 2012, 2015).