• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Peru şi-a păstrat locul 3 câştigat la ediţia precedentă a Copei America, în 2011, după ce a reuşit să se impună cu 2-0 în faţa Paraguayului, la Concepcion.

Astfel, peruvienii au egalat Brazilia, Paraguay şi Uruguay în clasamentul naţionalelor care au ocupat de cele mai multe ori poziţia a treia la cel mai vechi turneu continental al lumii. Toate cele patru echipe au terminat de câte şapte ori pe ultima treaptă a podiumului.

Fără doi dintre cei mai importanţi jucători de atac, Santa Cruz şi Derlis Gonzalez, ambii accidentaţi, naţionala lui Ramon Diaz nu a contat deloc în ofensivă în prima repriză. Peru a avut primele ocazii ale partidei, prin Reyna, al cărui şut de la distanţă a fost respins în corner de Villar, şi Vargas, care a executat periculos o lovitură liberă de pe partea dreaptă.

Finalişti în 2011 la Copa America, paraguayenii au replicat tot cu un şut de distanţă, trimis de Oscar Romero, dar Gallese a fost atent şi a respins. Cea mai mare şansă din prima parte a fost, însă, irosită de Lobaton, care a finalizat lamentabil din 8-9 metri, după ce mingea a ajuns cu noroc la el.

Superioritatea peruvienilor a fost concretizată pe tabelă în debutul părţii secunde. În minutul 48, apărarea paraguayană a respins greşit după un corner, iar Carrillo a deschis scorul cu un şut din prima de la marginea careului.

Cinci minute mai târziu, Vargas a tras frumos din afara careului, dar nu a prins spaţiul porţii, pentru ca, la mijlocul reprizei secunde, Benitez, intrat pe teren de puţin timp, să trimită în bară din apropiere, după o centrare a lui Oscar Romero.

Orice efort elevilor lui Ramon Diaz de a egala a devenit inutil în minutul 89, când veteranul Paolo Guerrero a marcat pentru a patra oară la actuala ediţie a Copei America, în urma unui contraatac superb, şi a stabilit rezultatul final.

ECHIPELE

Peru: Gallese - Advincula, Ramos, Ascues, Vargas - Lobaton (Yotun 58), Ballon - Carrillo (Hurtado 90+1), Reyna (J. Sanchez 84), Cueva - Guerrero

Antrenor: R. Gareca

Paraguay: Villar - M. Caceres, Da Silva, Pablo Aguilar, Samudio - Ortigoza (Ortiz 64), V. Caceres (Aranda 59) - Bobadilla, Martinez (E. Benitez 57), Oscar Romero - Barrios

Antrenor: R. Diaz