• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Jorge Sampaoli, Ricardo Gareca, Gerardo Martino şi Ramon Diaz au reuşit să-şi califice echipele în semifinalele Copei America 2015, dar au şi altceva în comun: toţi sunt argentinieni.

Este pentru prima oară în istoria celei mai vechi competiţii continentale din lume când toţi selecţionerii semifinalistelor vin din aceeaşi ţară.

"Faptul că toţi cei patru antrenori din semifinale vin din Argentina este o bucurie imensă pentru toată lumea din această ţară, care nu are doar jucători de nivel înalt, ci şi tehnicieni pe măsură", a declarat Ramon Diaz, ultimul dintre cei patru argentinieni care a obţinut calificarea, după victoria Paraguayului cu Brazilia, la penaltyuri.

Primul de pe această listă este Jorge Sampoli, antrenorul echipei gazdă, Chile, care a trecut în sferturi de Uruguay. Pentru un loc în finală, Sampaoli se va duela cu Ricardo Gareca, selecţionerul Perului. Aflat pentru prima oară pe banca unei echipe naţionale, tehnicianul de 57 de ani, care le-a pregătit în carieră pe Independiente, Argentinos Juniors, Velez Sarsfield sau Palmeiras, a reuşit să-i conducă pe peruvieni spre a doua semifinală consecutivă la Copa America.

Fostul antrenor al Barcelonei, Gerardo Martino, este probabil cel mai cunoscut dintre argentinienii aflaţi în penultimul act al turneului din Chile şi are şansa de a juca a doua finală la rând la Copa America, după cea din 2011, când se afla pe banca Paraguayului.

Actualul tehnician al paraguayenilor, Ramon Diaz, este fără îndoială cel mai titrat dintre cei patru, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. După ce a reuşit să o readucă pe River Plate în prim-plan la scurt timp după incredibila retrogradare din 2011, fostul jucător de la Napoli, Fiorentina, Inter Milano şi Monaco a preluat naţionala albirroja, iar acum este la un pas să repete performanţa lui Martino din 2011.

Argentina aşteaptă un trofeu la nivel de echipă naţională de 22 de ani. În acest moment, se ştie cu siguranţă că cel puţin un argentinian va câştiga Copa America.