• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Ediţia 2016 a Copei America, programată iniţial în Statele Unite, s-ar putea disputa în Mexic, anunţă presa argentiniană, citată de cotidianul AS.

Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la prima ediţie a Copei America, cea mai veche competiţie continentală a lumii, iar organizatorii au considerat că SUA reprezintă cea mai bună gazdă pentru această ocazie.

Cu toate acestea, faptul că FBI anchetează FIFA, iar investigaţiile vizează şi CONMEBOL, forul care conduce fotbalul sud-american, ar putea forţa Statele Unite să renunţe la organizarea turneului.

În acest context, Mexic este varianta cea mai bună pentru ediţia centenară a Copei America. Contactaţi de AS, oficialii federaţiei mexicane au evitat un răspuns categoric în această privinţă.

"Este posibil să organizăm turneul, dar nimic nu a fost confirmat. Ar putea fi o propunere interesantă. Este viabil ca Mexic să organizeze un asemenea eveniment, avem infrastructura şi capacitatea economică necesare", a explicat un oficial.

În acelaşi timp, reprezentantul federaţiei mexicane a dat asigurări că nu există şanse ca ediţia din 2016 a Copei America să fie anulată.

"Indiferent dacă se va ţine sau nu în Mexic, turneul va merge înainte, pentru că drepturile TV au fost deja plătite în mare parte. Tocmai din acest motiv, este nevoie ca ţara gazdă să fie cunoscută cât mai rapid posibil", a explicat oficialul mexican.

Ediţia 2015 a Copei America a fost câştigată de Chile, care a cucerit în premieră trofeul, chiar pe teren propriu.