• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO Brazilia - Paraguay 1-1 (3-4 d.l.d.). Brazilia a părăsit Copa America la fel ca în urmă cu 4 ani: în faza sferturilor, eliminată la penalty-uri de Paraguay.

Selecționerul Braziliei, Carlos Dunga, a invocat o serie de probleme în lot, care au dus la acest eșec usturător, într-un moment în care naționala auriverde își punea speranțele în câștigarea unui nou trofeu. 15 jucători au contactat un virus din cauza căruia pregătirile nu au decurs ideal în ultimele zile, iar jocul a avut serios de suferit.

Tehnicianul a precizat că nu caută scuze, invocând problemele de sănătate din lot, iar pentru susținerea acestei afirmații a spus că absența lui Neymar nu a fost atât de importantă precum lipsa de experiență.

Brazilia a cucerit Copa America de 8 ori, ultima dată în 2007.

"Nu vreau să sune ca o scuză, dar am avut 15 jucători care au suferit după ce au căpătat un virus în ultimele zile și ne-am antrenat cu limită. Dureri de cap, febră, iar unii au avut și vărsături. Era un meci care avea nevoie de viteză și nu a avut-o.", a declarat Carlos Dunga, la finalul meciului pierdut de Brazilia la loviturile de departajare.

"Istoric vorbind, Copa America a fost mereu complicată pentru Brazilia. Când pierzi, mereu se zice că ți-a lipsit un jucător. Neymar e important pentru Barcelona și pentru echipa națională, dar avem jucători de calitate. Ne lipsește experiența în Copa America și acest turneu a fost important pentru noi să acumulăm experiență înainte de preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.", a mai spus selecționerul Braziliei.

12 victorii și două înfrângeri este bilanțul Braziliei în cel de-al doilea mandat al lui Dunga. Singurele eșecuri au venit la Copa America: în grupe, contra Columbiei (0-1) și în sferturi, după loviturile de departajare cu Paraguay (1-1 în timpul regulamentar și 3-4 la penalty-uri).