CUPA ROMÂNIEI (sferturi): Craiova-Dinamo, azi, 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

TENIS - MIAMI OPEN: Halep - Konta e azi, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport 2

 

 

Edinson Cavani, atacantul internaţional uruguayan al echipei Paris Saint-Germain, a fost suspendat de Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) pentru următoarele două meciuri oficiale ale echipei naţionale, a anunţat, marţi, Federaţia uruguayană de specialitate.

El va rata deci primul meci din preliminariile Cupei Mondiale 2018 din Rusia, zona Americii de Sud, o deplasare a selecţionatei "Celeste" în Bolivia, în luna octombrie.

Suspendarea este urmare a altercaţiei pe care a avut-o Cavani cu chilianul Gonzalo Jara, în meciul din sferturile de finală ale turneului Copa America din Chile (1-0 pentru echipa gazdă): Jara l-a împins cu degetul în fese pe Cavani, care a replicat punându-i mâna în figură lui Jara.

Cavani a primit un meci de suspendare automat pentru cartonaşul roşu arătat în urma gestului la adresa lui Jara, precum şi un meci de suspendare pentru că a insultat arbitrul, a explicat un responsabil al Federaţiei uruguayene, Roberto Pastoriza.

În plus, selecţionerul Uruguayului, Oscar Tabarez, a primit trei meciuri de suspendare, tot pentru insultarea arbitrului în timpul partidei cu Chile.

Tot două partide a fost suspendat și chilianul Gonzalo Jara, pentru gestul său nesportiv. Inițial primise trei partide de suspendare, dar, după apelul federației chiliene, pedeapsa i s-a redus cu o partidă.

Vezi mai jos faza pentru care a fost suspendat Cavani: