• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Argentina a ratat şansa de a pune capăt unei perioade de 22 de ani fără trofeu important, vicecampioana mondială fiind învinsă în finala Copei America de Chile, în urma loviturilor de departajare.

Pentru starul "pumelor", Lionel Messi, a fost cea de-a treia înfrângere suferită într-o finală a unui turneu important în tricoul echipei naţionale. Prima a fost în Copa America, în 2007, iar cea de-a doua anul trecut, la Cupa Mondială din Brazilia.

Deşi Argentina a pierdut în ultimul act, prestaţiile avute de Messi de-a lungul competiţiei desfăşurate în Chile îl recomandau pentru titlul de jucător al turneului. Organizatorii au şi decis astfel, însă fotbalistul Barcelonei a refuzat premiul.

Potrivit BeIN Sports, argentinianul nu a vrut să primească trofeul pentru cel mai bun jucător de la Copa America, iar organizatorii au decis să nu acorde premiul unui alt fotbalist, ci să-l lase vacant. Este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva, de la introducerea acestui premiu, în 1987.

În imaginile de mai jos, la minutul 02:20, se poate observa faptul că trofeul care ar fi urmat să fie primit de Messi a fost luat de pe podiumul de premiere, acolo unde se afla alături de celelalte trofee individuale acordate la Copa America.

Tot la actuala ediţiei, Messi a refuzat să primească trofeul pentru cel mai bun jucător de pe teren la meciul cu Paraguay, din faza grupelor, încheiat la egalitate, scor 2-2.

Anul trecut, la Cupa Mondială, Messi a fost desemnat jucătorul turneului, o decizie contestată aproape unanim, dar argentinianul a acceptat premiul.