• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Argentina s-a calificat în semifinalele Copei America 2015 şi continuă să spere la primul trofeu după o pauză de 22 de ani, dar starul vicecampioanei mondiale, Lionel Messi, a marcat un singur gol la competiţia care are loc în Chile.

Unicul gol al capitanului "pumelor" a fost înscris chiar în meciul de debut, cu Paraguay, când a transformat o lovitură de la 11 metri.

Messi îşi putea dubla numărul golurilor de la Copa America 2015 împotriva Columbiei, în sferturile de finală, dar argentinianul a fost blocat miraculos de David Ospina, care a reuşit, probabil, parada turneului.

VIDEO: Intervenţia lui Ospina în faţa lui Messi

Deşi a punctat de 46 de ori pentru dubla campioană mondială, în 101 selecţii, o medie de aproape un gol la două meciuri, respectabilă după orice standard, faptul că Messi a marcat doar o dată în Chile redeschide discuţia privind diferenţa dintre randamentul de la Barcelona şi cel de la echipa naţională.

Cvadruplul câştigător al Balonului de Aur are o medie de 0,45 goluri pe meci pentru Argentina, în timp ce la Barcelona a reuşit 411 goluri în 482 de apariţii (o medie de 0,85).

Golgheterul all-time al albicelestilor, Gabriel Batistuta are o medie de 0,72 goluri pe meci, înscriind de 56 de ori în 78 de selecţii, în timp ce Hernan Crespo a marcat mai puţine goluri la naţională decât Messi, dar are de asemenea o medie mai bună, 0,54 (35 de goluri în 68 de meciuri).

Dintre actualii coechipieri ai jucătorului de 28 de ani, Sergio Aguero este aproape la egalitate cu Messi (28 de goluri în 64 de meciuri, medie 0,44), în timp ce Higuain îl depăşeşte (25 de goluri în 50 de meciuri, medie 0,50).

La finalul partidei cu Columbia, Lionel Messi a recunoscut că are dificultăţi să marcheze la naţională, cel puţin în comparaţie cu modul în care o face la echipa de club.

"Este incredibil cât de greu este să marchezi un gol pentru echipa naţională. Am crezut că Ospina nu se va ridica la acea fază. Când l-am văzut că a făcut acea paradă, îmi venea să mor", a declarat Messi.

Vedeta Barcelonei va avea însă o nouă şansă să-şi treacă numele pe lista marcatorilor în semifinale. Argentina va juca împotriva Paraguayului, la Concepcion, iar meciul va putea fi urmărit ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, pe 1 iulie, de la ora 02:30.