• Spania, etapa 9: Barcelona-Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 21:45) şi Italia, etapa 9: Napoli-Inter (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 21.45)
  • Tenis: Turneul Campioanelor (22-29 octombrie, Digi Sport 2)

Așa cum a promis, Comisia de Disciplină a CONMEBOL a anunțat sancțiunea primită de chilianul Gonzalo Jara, în urma gestului nesportiv făcut față de Edinson Cavani, în meciul Chile-Uruguay 1-0, din ”sferturile” Copei America. Fundașul echipei gazdă a fost suspendat pentru trei partide, ceea ce înseamnă că, pentru el, Copa America a luat sfârșit.

În partida respectivă, Jara l-a provocat pe Cavani, profitând de momentele grele prin care trecea atacantul PSG-ului, în urma accidentului făcut de tatăl său înaintea partidei, în urma căruia a murit un tânăr de 19 ani. "Eşti nervos pentru că eşti conştient că tatăl tău va putrezi în puşcărie în următorii 20 de ani", i-ar fi spus Jara, în timp ce cu degetul l-a atins într-o zonă sensibilă.

Cavani s-a enervat, a ripostat, iar Jara a simulat un fault al uruguayanului, deși nu fusese agresat. Arbitrul brazilian Sandro Ricci l-a eliminat pe Cavani, motiv pentru care a fost trimis acasă după acel meci.

Jara, care a fost anunțat și de echipa sa de club, Mainz, că este pus pe liber din cauza gestului său scandalos, își ia astfel adio și de la Copa America, primind o suspendare de trei partide din partea CONMEBOL. Anunțul sancțiunii a fost făcut de Federația Chiliană de Fotbal duminică seară.

VIDEO CU ELIMINAREA LUI CAVANI