• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Directorul sportiv al clubului ASA Târgu Mureş, Daniel Stanciu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ardelenii vor să se califice în finala Cupei României, după meciul retur din semifinala cu CFR Cluj, şi că şi-ar dori să joace în ultimul act cu Dinamo.

"E cel mai important joc în acest context, în final de sezon, pentru că o calificare în Cupa României ne-ar da posibilitatea să ştergem o imagine mai puţin plăcută a ceea ce s-a întâmplat cu ASA în acest sezon. Avem şansa noastră, dacă vom reedita jocul bun de la Severin, cu Pandurii, dar trebuie să şi marcăm pentru a ne califica", a declarat Stanciu.

"Mi-aş dori să obţinem un rezultat bun care să ne ducă în finală, să jucăm din nou cu Dinamo, pentru că ceea ce s-a întâmplat pe Arena Naţională mi-a lăsat un gust amar. Mă refer la arbitraj, pentru că e clar că a fost o tentă. Nu scuză cu nimic faptul că am pierdut şi am rămas în 10 oameni şi jocul nostru nu a fost cel aşteptat, dar nu pot să trec cu vederea maniera de arbitraj de care am avut parte la acest joc.

Sper ca în următoarele partide, care sunt foarte importante, Comisia Centrală de Arbitri să nu mai facă experimente şi să trimită arbitri care au evoluat foarte puţin în ultimul sezon. Vrem să jucăm meciurile până la final, să ne apărăm cu fair-play onoarea pe teren, fie că e vorba de CFR Cluj, Steaua sau Astra", a adăugat oficialul vicecampioanei.

Stanciu a precizat că pe lângă finala Cupei României, ASA Târgu Mureş încă mai speră la locul 5 în play-off, pentru că o victorie cu Astra şi o victorie la Ovidiu, săptămâna viitoare, dă echipei posibilitate să urce pe această poziţie.

"Cred că aceste două obiective ne-au mai rămas, calificarea în finala Cupei României şi clasarea pe locul 5 în play-off", a sspus Stanciu.

La rândul său, antrenorul lui ASA, George Ciorceri, a afirmat că meciul de la Cluj, din semifinalele Cupei României, este cea mai importantă partidă din această primăvară: "Avem posibilitatea de a juca o finală de Cupă şi asta nu se întâmplă oricând".

"Ne-am pregătit bine, băieţii sunt conştienţi, de două săptămâni vorbim despre acest lucru, iar eu cred şi sper că echipa nu a jucat chiar în toate meciurile la capacitate maximă, vorbim şi de meciul cu Dinamo, pentru că s-a păstrat pentru meciul pe care îl avem mâine la Cluj.

În ciuda faptului că avem şi câteva indisponibilităţi, avem şansa de a ne califica mai departe. De data aceasta nu este obligatoriu să câştigăm, ci putem să scoatem şi un rezultat de egalitate, un 1-1, un 2-2 şi aşa mai departe. Toţi băieţii sunt pregătiţi să joace la capacitate maximă şi să jucăm o finală", a insistat Ciorceri.

Mijlocaşul Nicolas Gorobsov a întărit cele spuse de antrenor, arătând că meciul de joi, cu CFR Cluj, este cel mai important pentru echipa sa.

"Acesta este meciul cel mai important pentru noi, pentru că ne putem califica în finala Cupei, am uitat meciul de la Bucureşti cu Dinamo şi am avut un pic de timp pentru a ne pregăti pentru acest meci. Cred că ne-am pregătit bine, trebuie să facem un meci bun cum am făcut în repriza a doua la Severin şi suntem obligaţi să marcăm un gol dacă vrem să ne calificăm în finală. Şi asta este obiectivul nostru să ne calificăm în finală şi să trecem pe locul 5, dar acesta este cel mai important. Mergem la Cluj să ne calificăm", a spus Gorobsov.

Meciul tur dintre ASA Tg. Mureş şi CFR Cluj s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. Manşa a doua se va disputa joi, de la ora 20:30 şi va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

AGERPRES