• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Partida din turul 3 al Cupei României, dintre ACS Fotbal Comuna Recea și CF Metalurgistul Cugir 1939, s-a încheiat cu o victorie categorică a gazdelor, scor 9-0, însă în turul următor al putea trece formația vizitatoare. Povestea este una tragicomică.

Federația Română de Fotbal i-a oprit de la delegări pe arbitrii de la meciul respectiv, care i-au încurajat pe reprezentanții gazdelor să facă și a patra schimbare, semn că nu erau la curent cu noile reglementări.

Formația din Cugir a făcut deplasarea cu echipa de juniori și a fost învinsă categoric, neavând din start prea mari pretenții pentru a merge mai departe. În minutul 77 al duelului, gazdele au efectuat o a patra schimbare, fără a ține cont de faptul că regulamentul s-a modificat și acest paragraf a fost scos. Brigada de arbitri nu doar că nu a încercat să îi împiedice pe cei de la Comuna Recea, ba chiar i-a îndemnat să continue.

Rămâne de văzut care va fi decizia finală în acest caz și care echipă va merge mai departe. Un lucru e clar - Comisa Centrală a Arbitrilor s-a sesizat în cazul celor trei și i-a oprit de la delegări. Rareş Moca (Cluj-Napoca), Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Dănuţ Vasile Costea (Satu Mare) sunt cei 3 arbitri în cauză.

Iată în continuare răspunsul publicat de FRF pe site-ul oficial în urma evenimentelor de la partida ACS Fotbal Comuna Recea - CF Metalurgistul Cugir 1939:

"Ca urmare a problemelor apărute la partida ACS Fotbal Comuna Recea - CF Metalurgistul Cugir 1939, scor 9-0, disputată marţi, 13 septembrie, în cadrul turului al treilea al Cupei României, faza naţională, ediţia 2016-2017, Comisia Centrală a Arbitrilor s-a autosesizat şi a luat următoarele decizii:

- cei trei arbitri care au fost delegaţi la acest meci, centralul Rareş Moca şi asistenţii Iulian Szekely şi Dănuţ Vasile Costea, au fost schimbaţi de la partidele pe care ar fi trebuit să le arbitreze în următoarea etapă de campionat a competiţiilor respective

- cei trei arbitri au fost opriţi de la delegări până când Comisia de Disciplină şi Etică va da verdictul în cazul partidei ACS Fotbal Comuna Recea - CF Metalurgistul Cugir 1939, după audierea părţilor implicate, urmând ca apoi Comisia Centrală a Arbitrilor să stabilească sancţiunile disciplinare corespunzătoare în privinţa acestora"