• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

S-a stabilit finala Cupei României. CFR Cluj s-a impus cu 2-0 pe teren propriu în faţa lui ASA Tg. Mureş, după 0-0 în tur, şi se va bate cu Dinamo pentru trofeu, pe 10 mai. Dubla lui Cristi Bud a decis învingătoarea partidei din Gruia.

Clujenii, de trei ori câştigători ai Cupei României, în 2008, 2009 şi 2010, revin în ultimul act după 3 ani. În 2013, CFR era învinsă cu 1-0 de Petrolul.

După 0-0 la Tg. Mureş, manşa a doua a semifinalei dintre CFR şi ASA a început cum nu se poate mai bine pentru gazde. În minutul 17, Cristi Bud a deschis scorul, după o greşeală a lui Muth, care nu a putut îndepărta mingea din preajma porţii lui Stăncioiu, după ce goalkeeperul oaspeţilor reuşise să respingă iniţial lovitura de cap a atacantului clujean.

Gabi Mureşan şi Jazvic au avut ocazii bune de a egala, dar nu au reuşit să înscrie împotriva fostei echipe, în timp ce, la cealaltă poartă, Juan Carlos ar fi putut închide meciul, dar Stăncioiu a respins cu piciorul.

În cele din urmă, s-a făcut 2-0, tot după o eroare a lui Muth. În minutul 70, fundaşul oaspeţilor i-a pasat direct lui Bud, care a făcut dubla cu un şut de la marginea careului, care a muşcat şi bara înainte a intra în plasă.

N'Doye a ratat ultima şansă de a o readuce pe ASA în joc, iar oaspeţii au terminat partida în 10 oameni, după ce Voiculeţ a fost eliminat în minutul 89, pentru cumul de cartonaşe.


LIVE TEXT

Min. 90 - FINAL DE MECI! CFR Cluj se impune cu 2-0 în faţa lui ASA Tg. Mureş, datorită dublei lui Cristi Bud, şi se califică în finala Cupei României, unde va juca împotriva lui Dinamo. 

Min. 89 -     Voiculeţ l-a faultat din spate pe Jakolis şi a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat. 

Min. 86 - Ultima modificare şi la CFR. A ieşit Juan Carlos şi a intrat Lucian Goian. 

Min. 83 - Încă o schimbare la gazde. Cristian Lopez l-a înlocuit pe eroul serii, Cristi Bud. 

Min. 78 - Ultima modificare la ASA. Ciolacu a intrat în locul lui Muth. 

Min. 75 - Schimbări în cele două echipe. La gazde, Gomelt i-a luat locul lui Nascimento, în timp ce la ASA, Buş a intrat în locul lui Jazvic. 

Min. 74 - Ocazie ASA! N'Doye putea relansa meciul, dar mingea trimisă cu capul de mijlocaşul oaspeţilor a trecut puţin pe lângă poartă. 

Min. 70 - GOOOOOL, 2-0 CFR! O nouă greşeală uriaşă a lui Muth i-a permis lui Cristi Bud să facă dubla şi aproape să rezolve ecuaţia calificării. Atacantul gazdelor a marcat cu un şut de la marginea careului, care a muşcat şi bara înainte de a atinge plasa. 

Min. 65 - Ocazie CFR! Gazdele îşi puteau dubla avantajul, prin Juan Carlos, dar mijlocaşul clujenilor a fost blocat excelent de Stăncioiu, care a respins cu piciorul. 

Min. 56 -     Galben şi pentru Voiculeţ. 

Min. 51 -     Pârvulescu a primit cartonaşul galben, după un fault comis asupra lui Jakolis. 

Min. 49 - Schimbare la ASA. N'Doye a intrat în locul lui Gorobsov. 

Min. 48 - Ocazie ASA! Jazvic a luat o acţiune pe cont propriu şi a finalizat cu un şut de la marginea careului. Mingea a trecut, însă, pe lângă poartă. 

Min. 46 - A început repriza a doua. 

Min. 45+1 - PAUZĂ! CFR Cluj conduce cu 1-0, prin golul marcat de Cristi Bud. 

Min. 39 - Ocazie ASA! Gabi Mureşan a tras superb din prima, de la aproximativ 25 de metri, dar Marc a reuşit să respingă în corner cu un reflex pe măsură. 

Min. 24 -     Nascimento este şi el avertizat, în urma unui fault comis asupra lui Jazvic. 

Min. 18 -     Galben pentru Bud, după un duel cu Stăncioiu. 

Min. 17 - GOOOOOOL, 1-0 CFR Cluj! Cristi Bud a deschis scorul din apropiere, după o gravă eroare a lui Muth. Fundaşul mureşenilor nu a reuşit să îndepărteze din preajma porţii mingea respinsă iniţial de Stăncioiu la lovitura de cap a lui Bud, iar atacantul gazdelor a trimis din câţiva metri printre picioarele goalkeeperului lui ASA.  

Min. 7 -     Primul galben al partidei îl primeşte Larie, pentru un fault asupra lui Voiculeţ. 

Min. 1 - A început meciul. 

ECHIPELE DE START

CFR: T. Marc - T. Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora - Nascimento, Petrucci, Juan Carlos - Jakolis, Bud, Nouvier

ASA: Stăncioiu - G. Matei, Muth, I. Gonzalez, Pârvulescu - Gorobsov, G. Mureşan, Brandan - Jazvic, Ţucudean, Voiculeţ