• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Alexandru Chipciu a marcat în sfârşit, la şase luni distanţă de la ultima sa reuşită. Un fotbalist de moral, mijlocaşul ofensiv a înscris pentru 2-1 în confruntarea cu Dinamo, din returul semifinalelor Cupei.

Rezultatele slabe ale Stelei din ultimul timp s-au datorat în mare măsură faptului că mai mulţi jucători de bază au fost ieşiţi din formă. Printre ei, Alex Chipciu, care a fost păstrat titular la cerinţa lui Becali, care voia să îşi recupereze banii pe el printr-un eventual transfer.

Alexandru Chipciu nu îşi mai trecuse numele pe tabela marcatorilor de șase luni (cea mai recentă reușită a sa este de la partida Steaua - ACS Poli Timișoara 1-0, din Cupa Ligii, disputată la 15 octombrie 2015), însă şi-a spălat multe din păcate odată cu reuşita în poarta rivalei din Ştefan cel Mare.

Folosit în banda dreaptă iniţial, Chipciu a înscris după o fază făcută de Adi Popa, proaspăt trimis în teren în locul lui Stanciu. Interesant e faptul că şeptarul roş-albaştrilor avusese o ocazie rarisimă încă din prima repriză, când, din poziţie ideală, nu a reuşit să îl învingă pe Cerniauskas, luându-l la ţintă.

În urmă cu doi ani era cotat la 4 milioane de euro!

Conducerea tehnică, dar şi Gigi Becali continuă să îl susţină, în speranţa că fotbalistul îşi va reveni şi va reprezenta o variantă pentru un transfer afară. Chipciu însuşi a recunoscut că poate ar fi mai indicat să plece de la Steaua, urmând a scăpa astfel de critici şi de mediatizarea de care are parte, însă pentru moment nu există un interes concret pentru el.

Nici nu ar avea cum, având în vedere cum a evoluat în ultimele luni. Interesant e că prestaţiile sale foarte slabe au avut un impact direct asupra cotei de piaţă. Dacă în urmă cu mai puţin de doi ani Chipciu era al doilea cel mai bine cotat jucător din Liga 1 - transfermarkt îl cota la 4 milioane de euro -, acum cota sa e în picaj. Aceasta a scăzut constant în ultima perioadă, dar acum a ajuns la un minim istoric. Chipciu este cotat la doar 2,5 milioane de euro, exact ca în 2012, la un an distanţă de la transferul de la FC Braşov în Ghencea.

23 de goluri a înscris Chipciu pentru Steaua. El a fost monitorizat o perioadă de Ajax, însă "lăncierii" au renunţat total la ideea de a-l transfera în ultimul an.